ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

En vinnare i svensk turism - Sigtuna

Det är naturligtvis inte fel att ha Sveriges största flygplats belägen inom kommungränserna. 22,3 miljoner resenärer passerar på sin resa via Arlanda som erbjuder 20.000 arbetstillfällen. En så stor hub i resandet skapar även infrastruktur för turismen - flertalet av de stora hotellkoncernerna finns på plats. Och som turistorganisation skulle man kunna sitta med armarna i kors och förvalta de som ändå passerar med automatik. Men det gäller inte i Sigtuna.

Publicerad 2015-02-18

Läs mer


En miljöcertifiterad kongressanläggning

I Västerås satsar man på kongresser och på miljön. Aros Congress Center är landets första Svanenmärkta kongressanläggning. I 20 år har man arbetat med miljöfrågorna där man i  samarbete med personalen har haft fokus på avfallshanteringen, energi- och vattenanvändningen.

Publicerad 2014-09-20

Läs mer


Hållbarhet – svårt som tulipanarosFoto: Boje Bengtsson

Hållbarhet på riktigt är svårt. Det är så lätt att det bara blir ett utanpåverk med en flashig logga att visa upp för kunder och underleverantörer. Samtidigt betonar allt fler såväl inom som utanför besöksnäringen att det nu är hög tid att arbeta hållbart hela vägen med fokus på gäst. 

Publicerad 2013-12-09

Läs mer


Kvalitets- och miljösatsning i svensk turismFoto: Klas Meder Boqvist

Efter en framgångsrik testperiod under drygt ett år är det nu dags att gå ut brett med ett projekt som haft arbetsnamnet »hållbar besöksnäring«. Projektet som initierades av Västsvenska turistrådet och drivits i samarbete med Småland, Jämtland/Härjedalen, Västmanland och Södermanland har till stor del finansierats av medel från Tillväxtverket.

Publicerad 2013-04-17

Läs mer


Visit Scotland - en mångsidig turistorganisationÄnda fram till 1707 var Skottland en självständig europeisk stat, men blev därefter allt mer knuten till det engelska kungariket. Dock med ett stort mått av självständighet som 1999 inrättade det nationella skotska parlamentet och 2007 den första självständiga skotska regeringen.

Publicerad 2012-10-24

Läs mer


Många kockar i den svenska hållbarhetssåpan!Visionen att fördubbla den svenska turismen under en 11-årsperiod kräver insatser från alla inblandade, politiker, myndigheter, branschorganisationer och inte minst näringen själv.

Publicerad 2012-10-24

Läs mer


Självreglering räcker inte för att utveckla turismen hållbart


Peter Terpstra, Tadeja Lazanski och Peter Lindqvist var överens om att hållbar turism är viktig för framtiden och mer än ett säljargument. De var också överens om att det finns en hel del att göra, bland annat på utbildningssidan hos småföretagare.
Foto: Boje Bengtsson

Nyligen hölls ett tredagarsseminarium på Södertörns högskola med expertdeltagare från hela Europa. Ämnet var lika svårt som kontroversiellt – hållbar turism. Experterna trodde att marknaden delvis kan klara av kraven på en hållbar utveckling av resandet, men det räcker inte. Lagstiftning behövs också, menade de.

Publicerad 2012-02-22

Läs mer