ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Turistveteraner i ny karriär

Nyligen väckte landets statsminister tanken att vi skulle arbeta till ett senare pensionsdatum vid 75 års ålder, för att klara den framtida svenska välfärden. Naturligtvis drogs det igång en hätsk politisk debatt i ämnet.

Men samtidigt kan man konstatera att allt fler väljer och ges möjlighet att fortsätta sin karriär i arbetslivet efter dagens pension, om än kanske med andra arbetsuppgifter.

Två branschkändisar som inte har planer på att lägga karriären på hyllan är SHRs tidigare VD Mats Hulth och Göteborg & Co förre VD Claes Bjerkne.

Skärgårdsbon Mats Hulth värvades raskt till ordförandeposten för Öppen Skärgård, en organisation i syfte att öppna Stockholms skärgård för fler besökare och en aktivare turism. Samtidigt har han gått in som aktiv delägare i sin gamla favoritkrog, klassiska Tennstopet. Och risken finns att det blir några fler delägarskap i krogbranschen för hotell och krogexperten Mats Hulth.

Claes Bjerkne hann inte inrätta sig i pensionärstillvaron innan utmaningarna för ett nytt aktivt yrkesliv kom. Konsult i branschfrågor naturligtvis, numera ordförande i branschorganisationen SHR – Sverige Hotell och Restaurangföretagare – som med namnbyte under våren till Visita, gärna engagerar sig i ytterligare sektorer inom den svenska besöksnäringen. Att sen en av landets större campingplatser har fått en ny aktiv ägare i Claes Bjerkne är inte ägnat att förvåna.

Publicerad 2012-02-22