ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Hög tid att sätta Skandinavien på turismens världskartaIllustration: Camilla Boquist

Våren är workshoparnas tid. Runt om i världen arrangerar länderna sina viktiga B2B-möte i turism. Här signeras kontrakten om kommande års boende, resor och upplevelser. 

Researrangörer och press från världens alla hörn samlas och möter de nationella säljarna för att träffa sina affärskontakter, lära sig om nyheterna och teckna avtal om det framtida samarbetet.

Den franska turistorganisationen Atout France hade nyligen sin Rendez-vous en France med ett par tusen deltagare i Toulouse. I Glasgow samlas i dagarna lika många för att handla i skotsk turism. I början av maj går Germany Travel Mart av stapeln i Stuttgart, även här med eliten av tyska turistföretag och organisationer som möter arrangörer och press från hela världen. I Österrike har man under tiden gjort samma sak och till Rörås – trästaden som vi känner från vinterscenerna i Pippi Långstrumpfilmerna – har Norge bjudit in köpare från den globala turismen för att sälja sin natur och upplevelser. Såväl internationella arrangörer som världens turistjournalister har nu bråda tider att bli inbjudna, resa runt och skaffa sig information om kommande års turistprodukter.

Men här i Sverige sysslar vi inte med att sälja vår turism. Visserligen har vi då och då några diminutiva workshopar som lockar något tiotal säljare och kanske lika många köpare. Men någon rejäl satsning på att visa upp vår flora av resmål och unik turism för omvärlden görs inte.

Är det inte äntligen dags att ge sig in i striden om den internationella turistströmmen på allvar och tala om att vi finns. Varför inte sätta hela Skandinavien på kartan med ett årligt samarbete och bjuda in till en ordentlig internationell workshop som kan cirkulera mellan våra länder.

Visst, Hurtigruten och de norska fjordarna, den finska Tomten, Copenhagen och kanske något tips om att paddla i Bohusläns skärgård har nått utanför våra gränser. Men annars är vi ganska anonyma bland världens researrangörer och press.

Den som inte syns och hörs, finns som bekant inte.

Publicerad 2013-04-17