ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

TB-test: Leksand, Varberg, Mark och Malung 

Leksand håller stilen - 16 poäng

Leksand, en av de fyra Siljanskommunerna, håller stilen - inte bara i ishockey utan även för turister. Efter en flytt som gjorde testpatrullen en smula osäker hittade vi ljusa och trevliga lokaler i ett ganska trist rappat hus i centrum. Strax intill finns gott om fria P-platser.

Öppethållande vardagar mellan kl 10 och kl 17, lördag ar mellan kl 10 och kl 14 är fullt godkänt. Butiken saknar dock gästdator och toalett men har desto mer av broschyrer och riktiga souvenirer att bjuda ut. Personalen är tillmötesgående och kan hjälpa till med allt från tips på aktiviteter till mat och logi.

Regi: Siljan Turism

Tillgänglighet 3

Utbud 5

Komfort 4

Service 4


 Varberg mer än kurort - 17 poäng

Mitt i Varberg ligger väl skyltat för såväl fotgängare som bilister turistbyrån sida vid sida med allehanda butiker. I närheten finns gott om fria P-platser.

Öppettiderna är bra, vardagar mellan kl 10 och kl 18, lördagar mellan kl 10 och kl 14. Utbudet är normalt i stora ljusa lokaler där man kan nyttja gästdator men inte toalett. Personalen som är mycket serviceinriktad kan hjälpa till med bokning av logi samt ger tips på aktiviteter. En turistbyrå värd namnet som drivs på entreprenad.

Regi: Marknad Varberg

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 4

Service 5


 Mark mitt i Tygriket ger mersmak och 15 poäng

Mitt i Tygriket ett par mil från Borås ligger Marks kommun vars turistbyrå är lätt att hitta. Där finns gott om fria P-platser. Själva byrån, som är en del av kommunens publika lokaler för bibliotek och medborgarkontor, är ljus och trevligt inredd med massor av broschyrer från regional nivå. Där finns även toalett och gäst-dator.

Öppethållande under höst-vinter-vår är mellan kl 10 och kl 16. Under juni och augusti även lördagar mellan kl 10 och kl 15, i juli månad även söndagar samma tid. Personalen är serviceinriktad och hjälpsam och kan hjälpa till med att boka logi samt visa på vad just Tygriket har att erbjuda.

Regi: Marks kommun

Tillgänglighet 4

Utbud 3

Komfort 4

Service 4


 Malungs turistbyrå sliten men bra - 15 poäng

Mitt i Dalarnas skinnmetropol Malung ligger ortrens ena turistbyrå i ett slitet gammalt hus. Inuti är det dock stort och ljust med plats för en uppsjö souvenirer och massor av broschyrer. Skyltningen dit är god och i närheten finns många fria parkeringsplatser.

Turistbyråns något begränsade öppethållande - vardagar mellan kl 10 och kl 17 med stängt för en timmes lunch och inget öppethållande på helgen - drar dock ned betyget. Servicen är mycket god, besökare får tips om sevärdheter och aktiviteter samt hjälp med bokning av logi. Gästdator finns dessutom, dock ingen toalett.

Regi: Malung-Sälens kommun

Tillgänglighet 3

Utbud 4

Komfort 4

Service 4

 

Publicerad 2013-06-05