ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

TB-test: Karlshamn, Kosta, Gränsbyrån Morokulien och StorforsTillgängligt i Karlshamn  - 17 poäng

Karlshamns turistbyrå i Visits Karlshamns regi är lätt att hitta såväl till fots som med bil. I renoverade gamla hamnmagasin hittar vi denna lilla pärla där det också finns gott om gratis P-platser. 

Den blekingska byrån har stora och ljusa lokaler med en uppsjö broschyrer från stora delar av landet och allehanda souvenirer, en funktionell gäst-dator och en fräsch toalett. Den senare är också handikappanpassad vilket ger extra plus. Personalen visar prov på hög serviceanda och kan hjälpa till med bokning av aktiviteter eller logi. Öppethållande 10-17 varje dag. 

Tillgänglighet 5

Utbud 4

Komfort 4

Service 4


 Stängt i Kosta ger bara  - 8 poäng

Under en av vårens stora helger besöktes Kosta i småländska Lessebo. Skyltningen var i och för sig okej, men sedan slutade jakten på turistbyrån i en av dessa turistmagneter. Butiker, kaféer och restauranger var öppna, men inte turistbyrån som man hade gömt i en återvändsgränd. Det blir en smula svårt att bedöma denna turistbyrå som enligt personal på ett kafé inte öppnar förrän skollovet börjar i juni. Det känns också trist att nedläggningen av glasbruk utanför Kosta redan avspeglar sig i turistbyråns öppethållande – eller? Det räcker knappt med tio veckors sommaröppet om man ska vara med i racet.

Kommunchefen Christina Nyquist hävdar att man av resursskäl inte har råd att ha öppet mer än under sommartid.

Hon menar att det är beklagligt och hoppas kunna få ändring på detta till nästa år.

– Skyltningen måste vi nog göra någonting åt, säger hon..

Tillgänglighet 3

Utbud 1

Komfort 1

Service 3


 Gränsbyrån inget gränsfall   - 17 poäng

Morokulien vid norska gränsen är en samlingsplats för många resenärer på väg mellan Sverige och Norge eller tvärtom. Där finns också ett berömt fredsmonument och shopping så långt ögat når. Skyltningen är mycket god och P-platserna är många.

Byrån drivs gemensamt av Eda och Eidskogs kommuner och har öppet vardagar från kl 8 till kl 16 från 1 januari till 23 juni samt mellan 26 augusti och 31 december. Sommartid har man öppet alla dagar mellan kl 9 och kl 17. Byråns serviceinriktade personal kan hjälpa till med bokning av logi samt tipsar om aktiviteter. Broschyrutbudet är mycket stort. För de nödiga finns gott om toaletter. 

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 4

Service 5


 Storfors samlar in 16 poäng på ett annorlunda sätt

Storfors turistbyrå är inrymd i Storfors hotell. Tidigare satt man först i en källarskrubb, senare vid den gamla brandstationen. Då var öppethållandet mycket begränsat - nu är det i stort sett öppet varje dag från morgon till kväll. En entreprenadlösning som kanske passar fler småkommuner.

Det är lätt att hitta turistbyrån i den värmländska lilla kommunen Storfors. Och man blir väl bemött i de ljusa och trevliga lokalerna som är lika med hotellets reception. Där står en av ägarna Will v den Bogaert till tjänst med det mesta av det lokala som en vilsen besökare kan tänkas fråga om. Öppet från kl 7 till kl 21 varje dag. Stort utbud souvenirer samt broschyrer och en toalett som även passar funktionshindrade.

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 4

Service 4

Publicerad 2013-04-17