ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

TB-test: Ludvika, Bollnäs, Hova och LaxåLudvika på god väg - 15 poäng

Turistbyrån i Ludvika i sydvästra Dalarna är lätt att hitta, bra placerad vid gamla järnvägsstationen som byggts om till resecentrum. Där finns gott om fria parkeringsplatser vilket är ett stort plus. Ett annat plus är fri tillgång till gästdator. Lokalerna är ljusa och väl tilltagna i det kombinerade utrymmet för biljetthantering och turistbyråservice. Den senare är god, men bokning av logi sker mot avgift, likaså toalettbesök, något som drar ned betyget en del.

Öppethållandet mellan kl 10 och kl 18 vardagar, samt mellan kl 10 och kl13 lördagar är godkänt. Servicen är god och visar på aktiv personal.

Tillgänglighet 4

Utbud 3

Komfort 4

Service 4


 Bollnäs rullar rätt - 15 poäng

Hälsingemetropolen Bollnäs turistbyrå ligger centralt i samma byggnad som biblioteket. Skyltningen för vägfarare börjar bra, men kommer sedan av sig. Utrymmena för besökare är stora och luftiga i lokalerna där det finns gott om broschyrer - även på engelska. Gästdator finns i biblioteksdelen, toaletter på själva byrån.

Turistbyrån är öppen mellan kl 10 och 17 vardagar, mellan kl 10 och 14 lördagar. Servicen är god, personalen hjälper även till vid bokning av logi.

Tillgänglighet 3

Utbud 4

Komfort 4

Service 4


 Med flaggan i topp  - 13 poäng

Utmed E 20 vid Hova, mitt emellan Mariestad och Örebro, finns en rastplats som heter duga. Orsaken är inte bara där belägna rena toaletter och kartmaterial utan framför allt den lilla riddarborgen med tinnar, torn och flaggor som är lika med turistbyrån för såväl Hova som Gullspång.

Öppet är det sommartid mellan kl 10 och kl 18 vardagar, lör- och söndagar har man öppet mellan kl 11 och kl 16. Borgen har gott om lokala samt regionala broschyrer. Turistbyråpersonalen berättar gärna om den service man har som exempelvis fri bokning av logi samt informerar om rundturer med bil, cykel eller till fots runt sjön Skagern. Toalett finns i närheten.

Tillgänglighet 4

Utbud 3

Komfort 3

Service 3


 Stängt var det i Laxå - 8 poäng

Det är bra skyltat för den bilist som närmar sig Laxå. Strax finner vi resecentrum med gott om fria P-platser vid den gamla järnvägsstationen. Där i ett hörn i den gamla vänthallen intill kaféet står ett par broschyrställ samt en skylt som förkunnar att man tackar för 2012 och att man öppnar till sommaren. I vänthallen finns utöver det lilla kaféet som har öppet mellan kl 6 och kl 20 en toalett – det ger poäng.

Tillgänglighet 3

Utbud 2

Komfort 2

Service 1

Publicerad 2013-02-20