ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

TB-test: Västervik, Karlskrona, Strömstad och ÅmålVästervik visar framfötterna med service i högsätet - 15 poäng

Trots begränsat öppethållande visar Västerviks turistbyrå att man vill vara med och kriga om turisternas gunst. I den centralt belägna turistbyrån finns inte bara massor av broschyrer utan även serviceinriktad personal som bland annat bistår vid bokning av logi.

Skyltningen för bilister är godkänd och i närheten av turistbyrån som ligger i det gamla rådhuset finns hyggligt med betalparkeringsplatser Men öppethållandet som begränsas till enbart enbart vardagar mellan kl 10 och 17 vittnar om att man inte riktigt nått ända fram.

Där finns gästtoalett men att man har betalgästdator lyfter knappast slutbetyget för denna turistbyrå som bland annat erbjuder en liten broschyr för den som vill göra sin egen stadsvandring.

Tillgänglighet 3

Utbud 4

Komfort 4

Service 4


 Örlogsstaden med flaggan i topp  - 17 poäng

Blekinges residensstad Karlskrona tillika med på världsarvslistan har sin turistbyrå mitt i centrum vid Stora torget. Dit är skyltningen enda minustecknet men där finns gott om betalparkeringsplatser. Väl inne i den ljusa och väl tilltagna turistbyrån behöver vi inte vänta länge förrän personalen visar sig från sin ljusa sida. Servicen är mycket god.

Besökare erbjuds en digital audioguidning för en hundralapp och kan alltså strosa genom de historiskt intressanta marina kvarteren med professionellt stöd. Broschyrutbudet är rikligt och där finns gästdator för besökarna som även har en toalett till hands om nöden tränger på. Där har man även sett till tillgänglighet för funktionshindrade, en allt mer aktuell fråga. 

Även öppettiderna mellan kl 9 och kl 17 vardagar, kl 9-14 lördagar vittnar om gästfokus.

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 5

Service 4


 Strömstad visar prov på god service  - 15 poäng

Med hjälp av god service klarar Strömstads turistbyrå sig väl i konkurrensen. Denna turistbyrå strategiskt placerad nere i hamnen är ljus, öppen och trevlig. Personalen tipsar om flera aktiviteter och kan även hjälpa till med logibokning om man inte vill använda nyråns gästdator. 

Souvenirutbudet är digert liksom broschyrmaterialet. En bra turistbyrå där det till och med finns gratis P-platser. Betaltoalett strax intill drar inte upp betyget. Öppethållandet är kl 11-16 vardagar och kl 11-15 lördagar. 

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 3

Service 4


 Åmål – en ö utanför förbindelser

Besökare utmed riksväg 45 mellan Göteborg och Karlstad kan få för sig att stanna till i Åmål, Dalslands enda stad. Om man gör det är skyltningen inte den bästa. Vår patrull var där under en förhöstdag när trollingbåtarna borde ligga och vänta på hugade fiskeentusiaster ty denna lilla stad ligger vid Vänerns strand, ett av landets mest fiskrika vatten. Vi hittar till turistbyrån över en vacker liten bro, men eftersom turistbyrån är stängd är det inte mycket att göra. Det blir bara trist, pinsamt och ödsligt.

Dessvärre går det därför inte att betygsätta denna turistbyrå som kanske hade kunnat hävda sig i konkurrensen med andra. Det enda vi kan säga är att skyltningen var sådär.

Publicerad 2012-10-24