ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

TB-test: Helsingborg, Arvika, Kalmar och VäxjöSundets pärla i topp - 18 poäng

Tack vare ljusa och rymliga lokaler, generöst öppethållande samt god service seglar Helsingborgs turistbyrå upp i topp för de senaste årens tester med 19 poäng.

Helsingborg är en hamnstad med täta förbindelser till Danmark och kontinenten. Men det är mycket mer än så. Besökare som hittar till det centralt belägna Dunkers Hus kan där få både nytta och nöje på köpet. Och det gör man gärna och lätt tack vare en väl fungerande skyltning för fotgängare – något sämre för bilister. Där finns dock gott om betalparkeringsplatser samt generöst öppethållande i turistcentret.

Måndag-onsdag samt fredag är turistbyrån öppen kl 10-kl 18, torsdagar kl 10- kl 20 och helgdagar kl 10- kl 17. Väl inomhus finns uppsjöar av broschyrer om det lokala, regionala och för delar av riket samt souvenirer av oftast skånskt slag. Personalen är mycket serviceinriktad och kan även boka logi. I huset finns också kafé, restaurang och gästtoaletter.

Tillgänglighet 4

Utbud 5

Komfort 4

Service 5


 Gediget med trivsel i Arvika - 16 poäng

Den värmländska utposten mot vårt västliga grannland Norge är mest känt för dåtida konstnärskolonier och nutida popfestivaler. Nu kan man lägga till en bra turistbyrå som får 16 poäng.

Skyltningen är bra för bilister och snart har vi hittat Arvika turistbyrå mitt i sta´n ett stenkast från torg och järnvägsstation. I närheten finns det gott om betalparkeringsplatser och ett fåtal gratisplatser. Öppettiderna, som vintertid begränsas till vardagar mellan klockan 9 och 16, är största minustecknet. 

Turistbyrån som har ett mycket stort broschyrutbud lokalt, regionalt och även för andra delar av landet erbjuder god service inklusive logibokning. Som alternativ finns en gäst-pc och toalett för den nödige. Souvenirförsäljningen är omfattande, särskilt älgsymboler säljer som smör i solsken, förstår vi.

Tillgänglighet 3

Utbud 4

Komfort 4

Service 5


 Kalmars turistbyrå lever upp i hamnen, sjutton så bra - 17 poäng

Destination Kalmars turistbyrå, strategiskt placerad nere i hamnen bara ett stenkast från järnvägsstationen, gör verkligen skäl för sitt namn. Dit hittar man lätt, skyltningen är bra och P-platserna många. 

Vintertid är det öppet mellan kl 10 och 17 vardagar, sommartid utökad srevice. I de ljusa lokalerna som ligger vägg i vägg med gästhamnen finns gott om såväl broschyrer som souvenirer. Där finns också gäst-pc, men logi kan faktiskt bokas av personalen. En intilliggande toalett stärker byråns komfort.

Tillgänglighet 4

Utbud 5

Komfort 4

Service 4


 Växjö turistbyrå glänser som glas mitt i sta’n - 17 poäng

Växjö turistbyrå är lätt att hitta både för bilister och för fotgängare. Den är centralt beläget i residenset vid torget där det finns gott om betal-parkeringsplatser. Lokalerna är stora och rymliga med plats för såväl souvenirer som broschyrer från nästan hela landet.  

Öppethållandet under den ljusare perioden är från klockan 9.30 till 18 vardagar, från klockan 10 till klockan 14 helgdagar. Byrån erbjuder gäst-pc men inte toalett. Personalen är mycket serviceinriktad och kan hjälpa till med det mesta – även på tyska.

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 4

Service 5 

Publicerad 2012-05-06