ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

TB-test: Gagnef, Skänninge, Hjo och Nybro

Gagnef – liten men naggande god - 15 poäng

I Gagnef, som trumpetar ut att man ligger mitt i Dalarna, var det dock öppet vardagar mellan kl 9 och kl 17. Bra placerad som en del i Lindbergshallen strax intill riksvägarna 70 och 71, väl skyltat och med gott om fria P-platser fann vi en väl tilltagen turistbyrå vägg i vägg med Systembolag och Arbetsförmedling samt ICA-butik. 

Att lokalen höll på att byggas om tycktes inte bekymra den vikarierande turistbyråassistenten Erika Persson som huserade där bland en uppsjö broschyrer och souvenirprylar. Tillgång till gästdator och toaletter, hög tillgänglighet även för personer med funktionshinder. God servicenivå sänker inte betyget på denna lilla turistbyrå som verkligen gör skäl för uttrycket Liten men naggande god.

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 3

Service 4


 Vackert rådhus i Skänninge räcker inte hela vägen - 13 poäng

Resenärer som passerar Mjölby på östgötaslätten åker förbi denna lilla stad utan att hitta turistbyrån – den ligger nämligen en mil inåt landet i den historiskt intressanta orten Skänninge. Men eftersom vägmyndigheternas glasögon är oskarpa får den intresserade söka med ljus och lykta efter tutristbyrån. Väl inne på torget i det gamla rådhuset finns gott om fria parkeringsplatser samt turistbyrån, vägg i vägg med ett lokalt museum. 

Öppettiderna är inte mycket att yvas över – vardagar mellan kl 13 och kl 16. Men servicen och komforten räddar denna lilla institution från katastrof. Där inne finns gott om såväl broschyrer som souvenirer, toalett och tillgång till gästdator. Personalen är serviceinriktad och kan till och med hjälpa till med bokning. 

Tillgänglighet 2

Utbud 4

Komfort 3

Service 4


 Hjo har viljan men får bara 12 poäng

Lilla Hjo vid Vätterns västra strand är en liten idyll där testgruppen har problem att snabbt hitta turistbyrån. Skyltningen för bilister är svag, men hastighetsbestämmelserna manar till långsam körning. Byrån ligger i ett kommunalt servicehus sida vid sida med annan lokal service. Öppethållandet begränsas till 5 timmar på vardagar med undantag för onsdagar!

Där finns gott om fria p-platser för bilande turister. Väl inne på turistbyrån finns både gästdator och toalett. En uppsjö broschyrer och en del souvenirer kantar väggarna. Servicen som är god kompenserar mycket, men inte allt. 

Tillgänglighet 2

Utbud 3

Komfort 3

Service 4


 Glasklart i Nybro  - 15 poäng

Nybro turistbyrå är inrymt i det gamla stationshuset, centralt beläget och lätt att hitta.  Man delar lokal med biljettförsäljning för buss och järnväg, det känns något trångt men trivsamt. 

Öppethållandet är bra; vardagar öppnar man kl 06.45 och stänger kl 17, helger öppet mellan kl 12 och kl 18.30. Där finns gott om fria P-platser. På insidan är utrymmet inte så stort, men broschyrutbudet rikt och souvenirerna många. Där finns också gäst-dator och betaltoalett. Personalen visar prov på pigg service och kan hjälpa till att ringa för logi, men man har ingen direktbokning.

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 3

Service 4 

Publicerad 2012-04-18