ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

TB-test: Vimmerby, Hudiksvall, Nässjö, Sundsvall, Mariestad och VäxjöI Astrids borg med älgar - 16 poäng

Vimmerbys turistbyrå är lätt att hitta till på torget. Bra skyltat och gott om fria P-platser. Stora, ljusa lokaler med såväl gästtoalett som gästdator. Servicen är inget att klaga på. Souvenirerna är så många att man nästan inte ser skogen för alla trän. 

Broschyrutbudet är i huvudsak småländskt, särskilt många lokala begivenheter presenteras ingående. Att boka logi går dock inte – i övrigt är servicen god. Öppettiderna på vintern begränsas till mellan 10.00 och 16.00. Under högsäsong är det annat ljud i skällan, då har man öppet från kl 9.00 till kl 20.00 alla veckans dagar.

Regi: Vimmerby turistbyrå AB

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 4

Service 4


 Glatt i glada Hudik - 15 poäng

Som glad turist kör patrullen av E4an och tar sig in mot denna hälsingemetropols centrum. Skyltningen är till en början bra – sedan försvinner den. Men i samma hus som Hälsinglands museum och i det pedagogiska lekmonstret Mulle Mecks lokaler finner vi till slut turistbyrån. Där finns även såväl gästdator som toalett.  I närheten finns det gott om fria parkeringsplatser. Väl inne ges vi god service, men man bokar inte logi. I stället kan vi botanisera bland det digra broschyrutbudet som täcker mer än landskapet. Öppettiderna är dock ingen höjdare eftersom de begränsas till mellan kl 10.00 och kl 16.00 vardagar. Punkt slut. 

Regi: Hudiksvalls kommun

Tillgänglighet 3

Utbud 4

Komfort 4

Service 4


 Nässjö flyttar från sin järnvägsknut - 14 poäng

Nässjö turistbyrå låg tidigare i stationshuset. Byrån har nu flyttat in i samma lokaler som medborgarkontoret har till centrum strax intill torget. Där finns tack vare samkörning både gästtoalett och gäst-dator. Boka logi får man göra själv. Broschyrutbudet är brett med produkter från större delen av landet.

På grund av flyttning känns lokalerna inte riktigt klara, men serviceviljan är god. Skyltningen drar ned helhetsbetyget. Skyltningen är inget vidare för bilåkande som dessutom riskerar att behöva betala för sin parkering. Öppettider vintertid vardagar mellan kl 10.00 och kl 17.00. Sommartid utökas öppethållandet en timme på vardagar och från kl 10.00 till kl 14.00 lördagar.

Regi: Nässjö kommun

Tillgänglighet 3

Utbud 4

Komfort 4

Service 3


 Medelpads huvudstad visar framfötterna - 17 poäng

Skyltningen är bra för gående och kommer man med bil finns det gott om betalparkeringsplatser i närheten av den centralt belägna turistbyrån mitt på torget. Öppethållandet vintertid går an; kl 10.00-16.00 vardagar och kl 15.00-18.00 lördagar. 

De stora och ljusa lokalerna är inte bara fyllda av broschyrer och souvenirer utan även av gästdator. Toalett får man dock leta efter. Byråns personal vittnar om hög servicegrad. Logibokning mot avgift (!) drar dock ned slutbetyget på en annars väl fungerande turist-

byrå där det även finns dricksvattendispenser för törstande besökare.

Regi: Visit Sundsvall 

Tillgänglighet 5

Utbud 4

Komfort 4

Service 4


 Mariestads byrå i stadshuset - 13 poäng

Läget är mycket bra för den lokala turistbyrån – mitt i den västgötska metropolen Mariestad inhyst i stadshuset. Gott om betalparkeringsplatser finns utanför knuten, om man väl hittat dit – skyltningen är det litet si och så med. Väl inne på byrån, som har medborgarkontoret som granne, finns en uppsjö av broschyrer från stora delar av landet, väl sorterade. 

Öppethållandet är svagt, kl 8.00-16.30. En gästdator står till kundernas förfogande vilket kan vara bra om man ska boka logi, ty det får man göra själv. Servicen är okej även om man får leta länge för att hitta någon kundtoalett.

Regi: Mariestads kommun

Tillgänglighet 3

Utbud 4

Komfort 3

Service 3


 Tänt men stängt i Växjö

Residensstaden Växjö har en turistbyrå som har stängt mellan kl 16.30 och 09.00 eller omvänt öppet mellan kl 9.00 och 16.30 på vardagar. Helgdagar är det helstängt.

Publicerad 2012-12-22