ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Idre mer känt än Älvdalen


Idre turistbyrå.
Foto: Camilla Boquist

Den kommunala turistbyrån i Älvdalen var inte effektiv nog tyckte man i Idre. Visserligen ligger Idre i Ävdalens kommun och visserligen är turismen en viktig näring i hela kommunen. Men mer kunde göras tyckte turistföretagarna i Idre och startade för några år sedan sin egen ekonomiska förening.

I dag har ett hundratal företag sällat sig till medlemsskaran och aktiviteten att visa upp Idres turism är numera på en betydligt högre nivå.

Det första beslutet man tog var att använda namnet Idre i sin marknadsföring av området i stället för kommunnamnet Älvdalen. 

- Självkart ska man använda det starkaste varumärket konstaterar föreningens förste ordförande Joacim Johansson, sedan många år VD på turistanläggningen IdreFjäll. 

Så nu produceras trycksaker och deltagande i mässor under namnet Idre. Tyngst i marknadsföringen är hemsidan där samtliga medlemsföretag bidrar med sin egen information och erbjudande. Adressen är naturligtvis www.visitidre.se även om man här även låter de andra delarna av kommunens turism i Älvdalen, Särna och Grövelsjön att synas.

I dag driver man sina turistbyråer i Idre by och i Älvdalen och här har även personalen den aktiva rollen som säljare av områdets turism.

Och visst har man mycket att erbjuda i de nordliga Dalafjällen. Vintern är en tung säsong med skidåkning på alla ledder, hundspann och annat. Men även sommartid har man sedan flera år lyckats att etablera sig och sälja bäddar med vandringar, cykel, golf, levande fäbodliv, ridläger och annat i den vackra fjällmiljön.

Naturligtvis har man insett vikten av att kunna erbjuda attraktiva färdiga paketlösningar med bo-äta-göra där medlemmarna i Idres turistförening samarbetar om gästerna.

Publicerad 2013-04-17