ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Blodsockersäkra konferenser i Nacka


Skepparholmen Nacka, en modern anläggning med anor från 1869.

 

Alla vet vi att vi lätt får svackor efter en tung måltid. Hjärnan gör inte sitt bästa. Inte resten av kroppen heller. Det här har Skepparholmen Nacka SPA tänkt på och nu infört något de kallar »Blodsockersäkra konferenser«.

 

Målet är att vår mentala funktion ska hållas på topp under hela konferensen. Medlet heter balanserad kost bestående av protein, kolhydrater och fett jämt fördelat under hela dagen.

På topp hela dagen

Redan vid ankomsten erbjuds de konfererande gästerna hälsosmörgåsar, bakade på surdeg, vitaminshots, fyllda med antioxidanter samt rättvisemärkt kaffe eller te. Det traditionella förmiddagsfikat är sedan ersatt med en buffé av smoothies, keso, nöter, choklad, färsk frukt och minismörgåsar. Allt för att hålla blodsockret på en jämn nivå under hela dagen.


Lunchbuffén är både färgglad och hälsosam • Ett av Skepparholmens 10 konferensrum, varav det största tar 140 personer • Enbart ekologiska hudvårdsprodukter används i spa-avdelningen.

Lunchbuffén är sagolik – här saknas ingenting!

När kvällen sen närmar sig kan man unna sig en en middag med naturliga råvaror med skandinavisk inriktning.

Restaurangen på Skepparholmen Nacka SPA är självklart KRAV-märkt, vilket borgar för god och hög kvalitet på såväl råvaror som den tillagade maten.

Anor från 1869

– 1869 byggde träpatron Francke fyra villor till sig själv och sina barn, varav endast en, Villa Torpa, finns kvar idag. Den kan bokas för enskilda möten och fester, berättar Gunilla Persson, vd.

1964 byggde Sparbanksföreningen (idag, Swedbank) en kursgård, där arkitekturen på Loisiana i Danmark stod som förebild med öppna ytor och stora fönster ut mot naturen. Under 1990-talet utvecklades Skepparholmen till en modern och välutrustad mötesanläggning.

År 2000 invigdes anläggningens första spa.

Den engelska park, med ett stort antal ovanliga träd och växter, som Francke lät anlägga är idag rustad till originalskick. Idag kan gäster gå »Franckes promenad« med guidning i lurar som man lånar i receptionen.


Gunilla Persson, vd på Skepparholmen Nacka, är glad över toppbetyget de fått av Svenska Möten, »5 stjärnor«, här vid anläggningens nya inomhuspool.

Stora investeringar de senaste åren

Under den senaste 13-årsperioden har man gjort stora investeringar i anläggningen, varav under de senast åtta åren på över 100 miljoner kronor.

Bland annat byggdes ett helt nytt spa med två nya pooler och stor bastu som öppnade 2012.

Seriöst hållbarhetsarbete

De senaste åren har man bedrivit ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Verksamheten är Svanen-märkt, restaurangen KRAV-märkt och man baserar sitt sociala ansvarstagande på riktlinjerna i ISO 26000. 

– Dessutom har verksamheten fått full pott – »5 stjärnor« – i Svenska Mötens kvalitetscertifiering, säger Gunilla Persson.

Förnyelse på alla nivåer

Arbetet med att förnya anläggningen har skett på alla nivåer. Nytt namn, ny profil, en utvecklad verksamhetsinriktning med hälsa, omtanke och personligt bemötande i centrum samt den nya spa- och relaxavdelningen.

Spa-avdelningen har ett helt nytt koncept med enbart ekologiska skönhets- och hudvårdsprodukter från »c/o Gerd«, ett företag i Jokkmokk, startat av syskonparet Anna-Lena Wiklund-Rippert och Johan Wiklund 2008.

Man har även regelbundna utställningar på anläggningen. För närvarande visas en fotoutställning av Lena Alfredius på 14 bilder, där varje bild är till salu för 1000 kr/st.

Skepparholmen är även arrangör för motionsloppet »Skepparholmen springer för Östersjön«. Ett 5-km-lopp för gammal som ung, där allt överskott går till Världsnaturfondens arbete för ett renare Östersjön.

 

Publicerad 2013-02-22