ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Stockholmsk resmässa växer


Foto: Tibor Bárány

En lönehelg i slutet av oktober fick stockholmarna sin egen resmässa - Stockholm Travel Show. I huvudstadens "Gallerian" - ett köpcentrum med nära hundratalet affärer restauranger och caféer mitt i centrala Stockholm öppnade mässan för en tredagars-sejour. Hela 80.000 personer per dag eller ca en kvarts miljon besökare räknade man med passerade in och ut i Gallerian under utställningsperioden så de trettiotalet utställarna hade här chansen att nå en stor del av Mellansveriges ressugna människor. 

De utställare som förstått att man här skulle möta en köpsugen publik och mötte dom med attraktiva produkterbjudande fick se köerna ringla fram mot montern under mässans tre öppna dagar. Och som en av huvudsponsorerna av mässan - förre TUR-generalen numera turistansvarig i västkustmetropolen Halmstad - Johan F Lundberg, konstaterar, att ett mässdeltagande med förberedelser, inbokade möten och attraktiva erbjudande har alla chanser att bli lönsamt

En standardmonter på 2x2 meter på den första Stockholm Travel Show kostade under 40.000 kronor. Under mässan hade arrangören PR-gurun Martin Ahlberg med sin verksamhet i företaget Fin-S, bjudit in media till en information om mässan och dess utställare. Nästa dag hade ett antal av Storstockholms researrangörer och nyckelspelare inom turistnäringen bjudits in för information och kontaktskapande, med mässans utställare.


Stockholm Central blir ny lokal för mässan nästa år.
Foto: Jernhusen

Stockholm Travel Show har kommit för att stanna

En lyckat premiär för en stockholmsk resmässa får en fortsättning. Behovet finns för såväl svenska som utländska reseupplevelser att marknadsföra sig aktivt i Stockholmsområdet. Därför kommer årets Stockholm Travel Show att följas upp med två konsumentmässor under 2014. Dock med förändringen av en ny lokal - Stockholms Centralstation. Även här centralt belägen i huvudstadens kommunikativa centrum med in och utflöde av besökare såväl lokalt som från hela landet. I Gallerian räknade man in hela 80.000 dagsbesökare. Genom Stockholms Central strömmar ca 250.000 personer dagligen (att jämföra med TUR-mässans besökarantal på totalt dryga 30.000 under konsumentdagarna) Varav mer än hälften tillbringar mer än trettio minuter i väntan på vidare resa.

Exakt hur montrarna kommer att utformas är ännu på ritningsstadiet. Men att det kommer att finnas standardmontrar i tre storlekar mini-, midi- och maxi-montrar att välja på är klart. Även att priserna kommer att ligga på samma nivå som höstens mässa i Gallerian dvs ca 40.000 kronor för en genomsnittlig monteryta inklusive deltagande i press- och branschaktiviteter.

Inför sommaren arrangeras mässan torsdag t o m lördag 8-10 maj och höstens mässa 23-25 oktober 2014.

Stockholm Travel Show producers förutom i samarbete med Stockholms Central även med Reseindustrins Barnfond/New Hope, Frans Schartaus Handelsinstitut, Travel Trends och Baltic Sea Tourism Commission.  

Mer info kan hämtas på mässans nya hemsida stockholmtravelshow.se

Publicerad 2013-11-21