ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Nu går vi in i dataåldern

Ända sedan Gutenbergs tid på 1400-talet har man tryckt böcker och tidningar. Och i Sverige är vi världsmästare på att producera facktidningar på alla upptänklig områden. Papper och pappersmassa har även varit en av den svenska exportindustrins paradgrenar.

Men nu står vi inför en snabb förändring. Digitala medier tar över distributionen av det tryckta ordet. Datorer, smarta telefoner och läsplattor av olika slag används i dag för att distribuera såväl böcker som tidningar. Den som förr skrev brev mailar i dag. Internet har etablerats som den källa där man få fram all slags information. Google och Wikipedia är bara några av de knapptryckningar där våra frågor kan få ett snabbt svar.  Företag och organisationer, liksom myndigheter och media har sina hemsidor där det mesta kan läsas. 

Inte mist i turism- och reseindustrin har den digitala världen slagit igenom med stor kraft. Information och bokningar som var resebyråns enkla lönsamma rutiner när det gäller resor, boende och upplevelser, gör vi numera själva på jobbet eller hemma via nätet.

Det är inte bara många läsare som lämnat vanan att läsa sin papperstidning. Även allt fler annonsörer överger den tryckta annonsen, till förmån för ettor och nollor i etern i form av banners på utvalda kommersiella sidor.

Sedan 1992 har vi tryckt och distribuerat våra tidningar och försökt pricka materialdagarna sex gånger om året. Tryckeriet har gjort sitt och brevbäraren sitt.

Nu kommer vi från årsskiftet att göra samma tidning med nyheter artiklar, reportage och debatt, men nu från vår nydesignade hemsida www.turismoresor.com 

Då kan vi komma ut med nyheterna när de är nya och lägga ut artiklar och reportage när de är aktuella och färdigskrivna.

Vi har dessutom möjligheten att nå ut till betydligt fler än med papperstidningen. Det blir billigare och enklare för läsarna att bara knappa in sig på hemsidan och läsa det senast, än att prenumerera och gå och leta efter om tidningen har kommit.

Vi hoppas och tror att vi har fattat rätt beslut. Trenden är entydig och våra läsare ägnar redan nu en stor del av sin vakna tid framför sina skärmar. Så medan vi sakta men säkert utvecklar nya www.turismoresor.com kan ni börja vänja er vid knapptryckningen.

Hjärtligt välkommen med tips och synpunkter på såväl förändringen som innehåll.

På återseende

Bengt Meder
Redaktör

Publicerad 2013-12-03