ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

TB-test: Valdemarsvik, Rättvik, Härnösand och Örnsköldsvik

Turistbyråtesterna, i skala 1-5, utgår ifrån anonyma kundbesök där olika funktioner bedöms från skyltning, parkering, öppethållande, servicenivå, broschyrutbud, tillgång till gästdator samt toaletter, bokningsmöjligheter och komfort.

Valdemarsvik med god service - 14 poäng

Valdemarsviks turistbyrå som drivs i privat regi på uppdrag av nämnda kommun är lätt att hitta nere i hamnen. Där finns gott om fria P-platser, bland annat korttidsparkering utanför turistbyråns dörr.

Öppethållandet varierar med säsong, men är imponerande under högsommar. Vardagar är det öppet mellan kl 8.30 och kl 20, helger är det öppet mellan kl 9 och kl 19 som mest. Vintertid nöjer man sig med att ha öppet mellan kl 9 och kl 17 på vardagar.

Lokalerna är ändamålsenliga med en uppsjö broschyrer och sjökort, men känns en aning trånga på grund av alla souvenirer. Serviceandan är god med tips på aktiviteter och kund kan få hjälp med att boka logi. Där saknas dock såväl gästdator som toalett. 

Tillgänglighet 4

Utbud 3

Komfort 3

Service 4 


Rättvik håller rätt kurs - 17 poäng

Rättvikas turistbyrå, lätt att hitta vid den gamla järnvägsstationen utmed riksväg 70, står för hög kvalitet med mycket god service och ett stort utbud. Där finns broschyrer, böcker, souvenirer – alla med dalaprägel förstås.

Öppettiderna på vintern mellan kl 10 och kl 17 vardagar samt mellan kl 10 och kl 14 lördagar är okej. Helgöppetider vittnar om känsla vittnar också om känsla för resenärer. Gott om fria P-platser harmonieras med stora ljusa lokaler där det givetvis finns sittplatser att pusta i samt toalett. Personalen tipsar gärna om sevärdheter och kan boka logi om så behövs. En turistbyrå i ett välkänt turistområde som inte viker ned sig – tvärtom.

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 4

Service 5


Väl skyltat i Härnösand –  14 poäng

Härnösands turistbyrå ligger på Stora Torget i samma hus som den lokala Konsthallen, ett stenkast från en stor gratisparkering. Skyltningen är bra och även tillgängligheten för funktionshindrade är okej tack vare en låg ramp till entrén. Öppethållandet vintertid får godkänt; vardagar från kl 9.30 till kl 16.30 men stängt helger. Lokalerna som inrymmer såväl broschyrer som souvenirer är ljusa men en smula trånga. En gäst-pc finns men ingen toalett, servicen är hygglig - trots att man inte bokar logi.

Tillgänglighet 4

Utbud 4

Komfort 3

Service 3


Örnsköldsvik får plus för sina lokaler - 15 poäng

Örnsköldsviks turistbyrå är inrymt i Arkenhuset sida vid sida med bibliotek och andra serviceinrättningar. Där finns en uppsjö av broschyrer och souvenirer. Byrån säljer även biljetter till nöjes- och sportevenemang samt fungerar som en förlängd arm för lokaltrafiken.

Öppettider vardagar mellan kl 10 och kl 17 hela året, en timme extra sommartid samt mellan kl 10 och kl 15 lördagar är ett gott tecken. Serviceviljan är god trots att man saknar gäst-pc. Läget är bra, men där saknas fria P-platser. Och blir man nödig måste man ha en femma till hands!

Tillgänglighet 3

Utbud 4

Komfort 4

Service 4

Publicerad 2013-12-13