ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Olympiastaden Peking tappar turister

2008 hölls olympiska spel i Kinas huvudstad Peking. Trots politiska protester från världens alla hörn lockades ett stort antal turister till spelen. I dag rasar åter tillströmningen av turismen från staden.

Dels finns inte intresset för spelen kvar. Tvärt om läggs många av de anläggningar som byggts upp för olika idrotter i ruiner. Antalet turister hade enligt lokala reseföretag under 2013 närmast halverats i förhållande till året innan. Åren efter OS hade antalet turister ökat till ca 5 miljoner men 2012 rasade antalet med en miljon till ca 4,2 miljoner besökare och raset fortsätter.

Ett av problemen och kanske en av orsakerna till raset tror man i Pekings turistmyndighet beror på luftföroreningarna i 20-miljonerstaden. Ett annat menar man kan vara att valutan är dyr i Kina, medan man i grannlandet Japan har sänkt värdet på sin valuta med ca 20 procent mot den amerikanska dollarn. Det har gjort att turister till de asiatiska länderna har valt Japan i stället för ett besök i Kina, vilket resulterat i en ökning av den japanska turismen med 10 miljoner besökare.

Turistmyndigheterna i Kina satsar nu stort på att återfå turismen till landet med sänkta priser och aktivare marknadsföring internationellt.

Turismen från Kina är däremot väldens största med ca 70 miljoner resenärer som omsätter ca 20 miljarder US dollars årligen. Siffror som årligen växer med i storleksordningen 20 procent.

(källa Tourism Review)

Publicerad 2014-01-21