ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

När ska du boka din utlandsresa?

Det rör sig om tusenlappar att spara om man har koll på flygbolagen och charterarrangörernas prispolitik. För självklart är priset en fråga som alla bolag arbetar med för att maximera sin lönsamhet. Och självklart varierar priset på flygstolen eller arrangemanget över tiden.

Enligt resesöksajten Skyscanner så varierar priserna inte bara över tiden utan även till vilken destination man vill resa. Flyger man till Spanien eller till de flesta av de Europeiska destinationerna är priset dyrast dagen innan man ska resa och billigast 4-6 veckor innan. Här kan man tjäna 2.500- 3.000 kronor på att pricka den rätta tiden. Flyger man reguljärt till Thailand är biljetterna billigast 41 veckor innan avresa och till USA 21 veckor innan och här rör det sig om betydligt större belopp att spara vid rätt bokningstillfälle.

Frågar man chartern så är man där mycket medveten om när och hur man ska variera sina priser. Numera får man de bästa rabatterna om man bokar i god tid. "Sista minuten"-priserna som tidigare var de stora prisfynden är inte så vanliga längre utom möjligen under perioder när resandet har sin lågsäsong innan skolorna slutar på våren och under några höstmånader.

Lågprisföretagen och även hårt konkurrensutsatta SAS och andra nationella flygbolag har sina REA-perioder när man släpper ett stort antal biljetter till lågpris. Det finns dom som åkt t o r Stockholm-London för två kronor.

Men en flexibel planering och en koll på flygbolagens prisfilosofi kan spar tusenlappar till reskassan.

Publicerad 2014-01-28