ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Almedalsveckan växer med "Almedalsbåten"


Almedalsbåten har chartrats för Almedalsveckan av PR- och Eventbyrån Think Image.

En av Gotlands stora publikveckor är Almedalsveckan då politiker, lobbyister, media och nyfikna samlas i Visby, vimlar och byter information. Ett ständigt ökat tillflöde av besökare har satt press på arrangemangen där boende har varit en allt större trång sektor.

I år är det valår och politiken kommer att vara i fokus. Inte bara rikspolitikerna som har sina bestämda dagar i programmet utan även regional- och lokalpolitiker kommer till ön tillsammans med andra viktiga organisationer, för att sprida sitt budskap. Jobb, ekonomi och andra välfärdsfrågor kommer att vara de stora frågorna under veckan. Arrangörerna som är Gotlands politiska partier uppbackade av kommunen räknar med att antalet besökare kommer att bli rekordartat ca 25.000 personer eller ca 5.000 fler än föregående år.  Turistnäringen på ön räknar med ännu fler eller ca 30.000-35.000 besökare.

Här krävs nya insatser för att kunna bereda plats för alla besökare. Så årets initiativ är "Almedalsbåten" - det nyligen helt renoverade fartyget, Viking Lines Cinderella. Det har chartrats för Almedalsveckan av PR- och Eventbyrån Think Image och kommer att ligga i Visby hamn, för att kunna erbjuda övernattningar, konferensrum och annan viktig infrastruktur under den populära veckan. För den som önskar kan Almedalsbåten även erbjuda transporten mellan Stockholm och Visby t o r.

Sex nätters boende mellan den 28 juni och 4 juli får man för 895 kronor per person och dygn inklusive frukost. Och mer information får man på hemsidan www.almedalsbaten.se 

Publicerad 2014-01-29