ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

"Ornitologturism" i Israel

Vår och höst fungerar luften över Israel som en autostrada för flyttfåglar. Man räknar med att ca 121 arter passerar över Israel på sin flytt mellan Europas häckningsplatser och vinterns värme i Afrika. Dessutom har landet en fauna av ca 90-talet unika fastboende fågelarter plus lika många arter som övervintrar i Israel att beskåda.

Här finns därför ett antal platser runt om i Israel där man välkomnar turister som är intresserade av inte bara flyttfåglarnas passager, utan även av de inhemska arterna. De är utrustade med utkikspunkter med teleskop och guider för intresserade besökare. En Israelisk forskningsstation med radar visar på sin hemsida regelmässigt vilka arter som är aktuella i och över landet.

Festivaler och till och med en fågelskådartävling organiseras; Eilat Birds festival (www.eliatbirfestival.com) går av stapeln 23-30 mars och Hula Valley bird festival (www.hulabirdfestival.org) i november. Den 1 april (obs inget skämt) genomförs en internationell tävling i fågelskådning där lagen tävlar om vem som kan kryssa för flest fågelarter under ett dygn. Förutom att räkna fåglar förväntas deltagarna även genom sponsorer och på annat sätt samla in pengar till angelägna fågelprojekt i Europa, Mellanöstern och Afrika. Mer om denna tävling hittar man på http://natureisrael.org/News/Champions-of-the-Flyway-Birdathon.

Publicerad 2014-01-31