ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Nytänk på Yasuragi Hassseludden


Sauna Yoga, import från Finland
Foto: Vuokko Salo

På Yasuragi Hasseludden händer det nya saker. lagom till "alla hjärtans dag" lanseras duobehandingar, vid årsskiftet kom det helt nya "Sauna Yoga" samt nylanserad Teppanyakiresturang med matlagning på stekhäll direkt vid bordet.

På Yasuragi Hasseludden har man upplevt en efterfrågan på behandlingar där man kan vara tillsammans två personer varför man lagom till "alla hjärtans dag", den 14 februari, lanseras en "doubehandlig i det japanska tehuset".

En behandlkig där man kan ta med sin vän och bli serverad grönt te och rawfood sötsaker samtidigt som även fötterna badar i grönt te. Skön massage av skalp, nacke, axlar och, efter att fötterna även fått sin fotinpackning, av fötter. Samtidigt som man blir masserad får man veta hur den japanska teceremonien går till. Både kunskap och avkoppling.

Sauna Yoga - en import från vårt grannland

En annan nyhet är Sauna Yoga, med vilken man är först i Sverige. Konceptet kommer från bastuns föregångsland Finland och grundaren Tiina Vainio är glad över att just Yasuragi tagit den till Sverige.

- Den vackra avskalade miljön, stillheten och inte minst den nya fina bastun med utsikt över tallarna är perfekt för denna typ av yoga, säger Tiina Vaino.

Yogapasset är 30 minuter långt och utförs i 50-55 graders värme under tystnad. Alla kan vara med på yogan som utförs med mjuka rörelser och resulterar i att man slappnar av i axlar och nacke. Efter passet erbjuds gästerna en fräsch smoothie från Rawfoodbaren i loungen.


Det visuella är lika viktigt som smaken.
Foto: Camilla Boquist

Mat tillagad på stekhäll vid bordet

På en av anläggningens två restauranger, Teppanyaki, lagas maten på en stekhäll vid bordets mitt eftersom den visuella upplevelsen är lika viktig som smaken när det gäller japansk matlagning. Varje bord har en egen kock som, samtidigt som han lagar maten, kan berätta om japansk mat, tradition och ge inspiration.

Självklart serveras även sushi och det görs på ett så kallat Kaiten-zushi, det vill säga "rullbanssushi", precis som i Japan.

-­ Vi reser ofta till Japan och skaffar oss ny kunskap och inspiration. Våra många resor har gett oss en djup inblick i det japanska köket, vilket är något jag hoppas att våra gäster upplever när de besöker oss säger Yann Sahlén, Souschef på Yasuragi, som även varit med och tävlat i World Sushi Cup i Japan 2013. 

Pris i hållbarhet

På Nordic Choise Hotels årliga vinterkonferens tog Yasuragi hem priset "WeCare Hotel of the Year", något man är mycket glad och stolt över.

- Att arbeta med hållbarhet är något långsiktigt och något som måste växa och komma inifrån alla medarbetare. För bara om vi ändrar oss och vårt beteende kommer saker runt omkring oss att förändras. Det är när det sker en förändring i människan, i individen, som den verkliga förändringen blir möjlig. I grund och botten handlar vårt hållbarhetsarbete om att vi på alla plan vill utvecklas på ett hållbart och lustfyllt sätt, och samtidigt göra världen till en bättre plats, både lokalt och globalt säger Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig på Yasuragi.

På anläggningen arbetar man dagligen efter fyra grundpelare - ekologisk hållbarhet, social hållbarhet, ekonomisk hållbarhet och ett hållbart ledarskap - och satsar mycket på att få alla anställda med sig i det arbetet. Det är först då det gör skillnad.

- Att vi vinner ett pris förändrar egentligen inget i vår vardag eller i det arbete vi gör. Vi är stolta över det vi gör oberoende av pris eller inte, men det ger bekräftelse och energi internt, säger Anna Spjuth, VD på Yasuragi och initiativtagare till hållbarhetsarbetet.

Publicerad 2014-02-10