ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Flyg till Västra Härjedalen?

Tillgänglighet är A och O för den svenska turismen. I kriget med alpänderna om Europas skidåkare är de svenska skidområdena diskriminerade med långa avstånd till befolkningsområdena på kontinenten. För utländska gäster är det svårt att med flyg kunna ta sig längre norrut än till Arlanda utan besvärliga omlastningar och fördyrade resor.

I dagarna har näringen i Västra Härjedalen samlats kring en utredning i syfte att utreda förutsättningarna och konsekvenserna för att uppgradera flygplatsen i Hede så att man  kan ta emot internationell flygverksamhet.

Det är ett samarbete mellan Destination Funäsfjällen och Destination Vemdalen där båda områdena med en flygplats i Hede kommer att ligga på ett par mils avstånd. Det finns redan ett mindre flygfält i Hede men ännu utan möjligheter att ta ner större trafikflygplan. Och med det allt viktigare weekendresandet är snabba kommunikationer en nödvändighet för gästernas val av skidområde.

Tidigare kunde området servas av inlandsbanan som nyligen öppnade en möjlighet för gäster att vintertid ta sig till Vemdalen/Klövsjöområdet Men banan till västra Härjedalen lades ner av dåvarande kommunikationsministern Olof Palme.

Utredningen kommer att presentera sitt resultat till sommaren och ge ett underlag för vidare beslut i flygfrågan till Härjedalsfjällen.

Publicerad 2014-02-17