ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Rekordantal campare till mässa


Foto: Daniel Andersson

Husvagnar men främst husbilar lockar många till Kistamässan i februari. Hundratals vagnar och bilar från 30 tillverkare fanns att beskåda. Vintercampingen är växande och för den som vill ge sig ut i vinternaturen fanns en av nyheterna i form av en husvagn på medar.

Husbilsfolket är nomadiserade året runt. Och de som inte tar bilen ner till ett behagligt vinterklimat vid spanska kusten tar skidorna med sig och åker norrut till de allt fler vinteröppna campingarna vid skidbackarna. Snart har de svenska kommunerna även uppmärksammat husbilsåkarnas behov av "ställplatser" som inte alltid är en campingplats.

Vid ett snabbt besök på mässan, en vardag förmiddag låg nog medelåldern på besökarna väldigt nära pensionsåldern. Och man har nog konstaterat att det är en stor skillnad på de som tittar efter husbilar för ett mobilt resande och de som väljer husvagn för kanske en mera långvarig vistelse på en campingplats med service och badstrand.

Märkligt nog var antalet resmål i det närmast obefintligt på mässan. Åland var där genom rederiet Eckerölinjen och Parks & Resorts bjöd in till sina campingplatser vid Skara Sommarland och Furuvik. I SCR monter fanns, alltid lika aktiva, Visit Hedemora.

Publicerad 2014-02-19