ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Gula floden, Nilen, Rhen, Mississippi River eller Göta Kanal?

Kryssningar är en semesterform som har blivit snabbt populär. Här bor man bra , äter gott och får chansen att uppleva nya vyer och sevärdheter varje dag. Främst associerar de flesta kryssningar med Västindien, Medelhavet eller kanske vårt eget innanhav Östersjön/Bottniska Viken. Men för en som inte vill riskera sjösjuka och gärna håller sig nära land är kryssningar på världens floder ett växande alternativ. 

Vårt eget blå band mellan Göteborg och Stockholm har sedan 1832 varit ett populärt transport- och kryssningsalternativ. Kanalens unika tonnage med fartyg som krigar om platsen som världens äldsta nu ännu i trafik fungerande passagerarfartyg är redan det en turistattraktion.

Men samtidigt som flertalet av världens floder sedan historiens gryning varit i centrum för människor och handel har man i dag en aktiv passagerartrafik med turister.

En som har kartlagt ett stort antal av kryssningsalternativ världen över, är PR-mannen och författaren Uno Grönkvist. Nu senast med sin bok "Världens bästa flodkryssningar". Boken är ett måste för den som funderar på en flodkryssning. Med egna erfarenheter beskriver Uno Grönkvist fartyg, service, omgivningar, kringarrangemang, boende och allt man kan behöva veta inför sitt val av kryssningsdestination. Skillnaderna är stora och alternativen oändliga. Så innan man packar väskorna rekommenderas att ta sig tid för en sondering av marknaden i experten Grönkvists bok.

Publicerad 2014-02-21