ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Uppsala tar för sig med möten


Uppsala kongress
Foto: Bo Bengtsson

I mitten av juni kommer 150 deltagare från hela Europa för att delta på en europeisk farmaceutisk kongress. Senare i år är det dags för en ännu större europeisk kongress på temat Hållbar mat. Dessa båda möten omsätter närmare 4 miljoner kronor lokalt.

Den årliga kongressen ”Medicines for the Future" förväntas locka mer än 150 deltagare från stora delar av Europa. Man kommer bland annat att diskutera EU:s kommande forskningsbudget, Horizon 2020 och de möjligheter till forskningsmedel som finns att söka där. Deltagarna kommer även att få ta del av de framgångsrika projekt som drivs av Uppsala universitets farmaceutiska fakultet

Goda erfarenheter från tidigare liknande kongresser under arrangörens vingar gjorde Uppsala till en stark kandidat för mötet. Förarbetet, som togs fram i samarbete med Uppsala Convention Bureau, gav goda underlag för beslut. 


Anna Lindström som verksamhetsansvarig för Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala.

– Vi är idag mycket glada över att vårt förslag föll styrelsen i smaken, säger Anna Lindström som verksamhetsansvarig för Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala.

Hon betonar också hur viktigt det är med lokal förankring i kombination med ett stort internationellt nätverk. Med en omsättning på 3 000 kr per kongressdygn blir den lokala omsättningen omkring 3,7 miljoner kronor enbart på dessa kongresser. Uppsala Convention Bureau uppskattar att uppemot två tredjedelar av hotellövernattningarna härrör från möten.

Inte nog med den stora farmaceutiska kongressen. I november arrangerar The European Federation of Food Science and Technology sitt årliga möte i Uppsala. Då kommer 260 deltagare från hela Europa för att delta på kongressen på temat ”Innovations in Attractive and Sustainable Food for Health”.

Kongressen går av stapeln på Uppsala Konsert & Kongress. Detta möte arrangeras av Food Science Sweden och Kungliga Vetenskapliga Akademien i samarbete med Uppsala Convention Bureau.

– Först tänkte vi att vi skulle förlägga konferensen i Stockholm, men Uppsala erbjuder en minst lika bra produkt till ett mer konkurrenskraftigt pris, säger Richard Hart från arrangören EFFoST.

Uppsala Convention Bureau har tillsammans med den lokala mötesindustrins aktörer levererat en ansökan och ett bra upplägg som möjliggjort för organisationen att lägga mötet Uppsala.

Kongressens vetenskapliga innehåll ska belysa de utmaningar som maten utgör i samhället, som exempelvis allmän hälsa, åldrande befolkning, globalisering, klimatförändringar och energiförsörjning.

Publicerad 2014-03-13