ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Kolmården satsar stort inför jubileum


Bamses Värld
Foto: Kolmården

Från vänster: Mats Olsson (vd Kolmården), Marjolein van de Stolpe (vd Jora Vision), Ola Andreasson (vd Bamseförlaget), Eva Andersson (kommunfullmäktiges ordf Norrköping) och Bamse.
Foto: Parks and Resorts

Det första spadtaget är taget för det som kommer att bli Kolmården största investering hittills - "Bamse Värld". Närmare 75 miljoner kronor väntas det kosta innan besökarna får träffa Bamse och hans vänner den 1 maj 2015.

Att bygga Bamse Värld på just Kolmården känns naturligt tycker Ola Andréasson, vd Bamseförlaget AB, då björnen har mycket gemensamt med Kolmårdens fantastiska djurpark och starka inriktning mot barnfamiljer.
Även Mats Olsson, vd på Kolmården, tycker att Bamse passar perfekt i parken och hoppas att han ska dra publik i alla åldrar och inspirera både barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur.

Hela 20000 kvm naturyta har avsatts för att bygga helt nya parkmiljöer med åkattraktioner från Rune Andréasson berättelser om den starka björnen. Bland annat kommer man att kunna besöka Bamses, Skalmans, Lille-Skutts och Farmors hus, åka berg-och-dalbanan "Godiståget". Det kommer också att byggas en amfiteater, restaurang, butiker, spel och stora lek- och parkytor.

– Rune Andréasson var en banbrytande serieskapare och begåvad berättare som delade vår passion för kreativitet och att alltid leverera bästa möjliga upplevelse. Serien Bamse har skapat en värld som publiken kan upptäcka om och om igen och nu kommer våra gäster att kunna ta del av Bamses Värld som aldrig förr. Vårt mål är att ge alla barn och vuxna chansen att se, höra och uppleva Bamses Värld med en oöverträffad känsla av verklighet, säger Johan Tidstrand, Parks and Resorts huvudägare.

 

Publicerad 2014-03-20