ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Slumrande semesterparadis på Gotland blir nytt besöksmål


Till sommaren 2014 blir det nytt liv i Guldkaggen i Burgsviks hamn. Fyra kompisfamiljer, 8 vuxna och 10 barn, tar sig an det gamla hamnmagasinet och öppnar restaurang, café, bar och vattenaktiviteter.
Foto/montage: Joakim Johansson

I ett hamnmagasin från 1600-talet i Burgsviks hamn är fyra familjer på gång att skapa något man hoppas kommer att bli sommarens "snackis" på Gotland.


Mattias Nordberg: Krögare och grundare av Visby Creperie & Logi och initiativtagare till Guldkaggen.
Foto: Joakim Johansson

Wärdshuset Guldkaggen var länge en välkänd och uppskattad destination men sedan verksamheten upphörde 2006 har det stora huset förfallit allt mer.

Nu har fyra familjer tagit tag i det och byger upp restaurang, café, barer och vattenkativiteter. Gänget har känt varandra i över 20 år och besitter tillsammans en enorm erfarenhet och kunskap - allt ifrån inredningsexperter, marknadsförare och hobbysnickare till krögare, kakbagare och ekonomer.

– Guldkaggen ligger väldigt vackert i Burgsviks hamn vid sidan om en sandstrand och en camping och här vill vi skapa en ny plats som fokuserar på bad, mat och musik, säger Mattias Nordberg som är initiativtagare till Guldkaggen och även driver Visby Crêperie & Logi.

Den nya restaurangen, Potobers, kommer att fokusera på potatisrätter i kobination med sallader och kött- och fiskrätter. Baren kommer att bli en av Gotalnds mest välsorterade med över 100 olika sorts öl.

I utomhusbaren One Love spelas reggaemusik vissa kvällar, andra kvällar kan de anordna ett beachparty eller grillkväll. Och på den offentliga stranden finns vattenleksaker att låna och arrangeras olika aktiviteter.

- Guldkaggen blir en ny typ av avslappnat semestermål där familjer och deras vänner kan vara tillsammans på ett sätt som känns både skönt och kul. För vår egen del innebär Guldkaggen att vi kan kombinerar familjeliv, vänskap och företagande, säger Mattias Nordberg.

Publicerad 2014-03-28