ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Ny båttrafik till och från 1000-åriga Sigtuna


Nu står det klart att det blir en rekordsommar för alla som vill åka båt till Sigtuna, Skokloster, Birka och Maiefred i sommar. Rederi Mälarstaden trafikerar med sin nya M/S Sjösaga Uppsala-Sigtuna, Uppsala-Sigtuna-Birka och Uppsala-Sigtuna-Mariefred. Rederi Fyris med M/S Carl-Gustav trafikerar Uppsala-Skokloster och Strömma tar upp sin populära tur Stockholm-Sigtuna-Skokloster.
Foto: Strömma Turism & Sjöfart AB

Premiärturen från Stockholm till Sigtuna sker med båten Evert Taube sker den 28 juni men redan den 24 juni går M/S Sjösaga, som hör hemma i Sigtuna och Uppsala sin premiärtur, från Uppsala till Sigtuna, - Sigtuna-Birka och - Sigtuna-Mariefred.

I Sigtuna kan man gå på stadsvandring eller bara strosa runt i den gamla vackra staden. Väljer man i stället att gå av i Skokloster, finns guidade turer på slottet för den som vill se det yppersta av tidens konsthantverk, måleri, möbler och textilier. 

- I vår sätts ytterligare ett passagerarfartyg i trafik på Mälaren. Vi har sökt i flera år. Med de högt ställda krav vi har, inte minst på handikappanpassning och miljö, finns inte så många skärgårdsfartyg att välja bland som är till salu. Det är därför med stor glädje vi kan presentera M/S Sjösaga för skärgårdsresenärerna i västra och mellersta Mälaren nu till våren, säger Niclas Eriksson vid Rederi Mälarstaden AB.

Publicerad 2014-04-03