ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

"The future of travel 2024"

Att resor och turism är den näring som växer snabbast och som mer än andra näringar utnyttjar modern teknik är ingen hemlighet. I många år har information och inköp för såväl förtag som enskilda hanterats digitalt med datorer smartphones och läsplattor via nätet.

Eftersom reseprodukter till skillnad från mycket annat vi köper knappast kan visas upp i affären, har branschen utvecklade hemsidor med information och bildbevis på vad som kan förväntas av köpet. Och utvecklingen står inte stilla. Nya hjälpmedel för såväl information som köp utvecklas ständigt i en rasande takt. Och om tio år har tekniken med    enkla hjälpmedel utvecklat virtuella verkligheter som ger oss fullständig information kring frågor och upplevelser som kan intressera oss om resmålen.

Vi kommer dessutom knappast ens att behöva leta efter resmål som kan intressera oss. Dagens och morgondagens digitala informationsregister vet våra behov och intressen och kan föreslå lämpliga alternativ som redan ligger i vår smak och intresseområden. Redan i dag får du som kontokund på ICA tips på varor och inköp som passar just dina vanor. Här har din inköp under en tid redan registrerats så att detaljhandelskedjan vet vad som vanligtvis hamnar i dina matkassar. Genom dina sociala kontakter via nätet är din profil registrerat så att din framtida "reseplanerare" redan känner till dina vanor och preferenser och kan föreslå alternativen som passar dig.

Självklart kommer tekniken att utvecklas även när det gäller bokningssystem, bagagehantering och annat som har att göra med din bekvämlighet under planering och resa.

Om detta och mer därtill kan du läsa i presentationen; "The future of travel 2024" - en rapport utgiven av resesöksajten Skyscanner. Här har man intervjuat ett stort antal reseexperter och framtidsforskare om hur och på vilket sätt branschen kommer att utvecklas under den närmaste tioårsperioden. En spännande läsning som kan hämtas på Skyscanners hemsida ; http://www.skyscanner2024.com.

Publicerad 2014-04-22