ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Stockholm bjuder på diger mässvecka i maj


Stockholm Travel Show 2013, som då var förlagd till Gallerian, Stockholm.
Foto: Tibor Bárány @ TIBORFOTO.com

Andra veckan i maj präglas Stockholm av mässor – och mässdeltagare. På Stockholmsmässan arrangeras Gastro Nord med Vinordic och på centralstationen arrangeras Stockholm Travel Show. Hela den turistiska fyrklövern transport, logi, restauration och aktiviteter lockar både fack- och privatbesökare mellan den 6 och den 10 maj. 

Först ut på tisdag den 6 maj är Gastro Nord med Vinordic på Stockholmsmässan i Älvsjö. Där presenteras bland annat riksprojektet Matlandet Sverige. Där blir det också trendspaning från Food & Friends och annat gastronomiskt godis i alla dess former. Gastronomi Sverige med Fredrik Eriksson och Paul Svensson, tidigare tävlande i Bocuse d´Or berättar om vad som kommer att hända.  Bocuse d´Or - som är Kock-EM - arrangeras samtidigt på Stockholmsmässan och lockar branschfolk från hela världen till Stockholm.

Gastronomic Week som är öppen för såväl fackfolk som privatpersoner fokuserar på mat och dryck i alla dess former, men det är också ett tillfälle att debattera viktiga frågor som kockbristen och restaurangmomsen.


Daniel Fritzdorf, projektchef för GastroNord och Vinordic.

– Vi vill samla branschen och utveckla svensk gastronomi i Stockholm och Sverige. Tillsammans kan vi göra Gastronomic Week till en etablerad händelse. Som mässarrangör är det också viktigt att våra besökare får optimal upplevelse av hela besöket, även utanför mässans väggar, säger Daniel Fritzdorf, projektchef för GastroNord och Vinordic.

Flera av Stockholmsrestauranger har också under veckan särskilt framtagna menyer. Bland annat erbjuder Stadshuskällaren en särskild avsmakningsmeny och Långbro värdshus har flera specialrätter på sin meny. 

Torsdag den 8 maj öppnar Stockholm Travel Show, i regi av FIN-S, portarna på Stockholms Central. Den genomfördes tidigare på Gallerian i huvudstan och får även en höstversion mellan den 23 och den 25 oktober. Ett 50-tal utställare kommer n att finnas på plats med att visa upp produkter och andra aktiviteter för besökare. Bland utställarna märks flera lokala destinationsföretag samt transportörer från Sverige och Finland.

Christel Wiman som är vd för tågoperatörerna välkomnar mässan.

–  Jag ser med spänning fram emot synergier, under alla säsonger och på alla segment. Östersjöns båda storrederier driver verksamhet på Centralen och på Centralen blir kopplingen till all trafikslag naturlig, säger hon en kommentar.

–  Vi har hittat det optimala läget i centrala Stockholm och ser Centralen med sitt resekluster och sin flexibilitet för utställarna som den naturliga hemvisten för en resemässa i Stockholm. säger mässarrangör Martin Ahlberg på FIN-S Marknad och Kommunikation.  

Stockholms Centralstation besöks dagligen av en kvarts miljon besökare. Drygt hälften stannar minst en halvtimme på Centralen.

Publicerad 2014-04-24