ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Spansk turism växer

Medan svensk turism minskar växer den spanska. Mellan 5-10 procent ökning har turismen redovisat de senaste 4 månaderna och under ett år har antalet ökat med ca 5 procent. I antal talar vi om 63,6 miljoner utländska turister till landet och under året räknar man med ca 3 miljoner nya besökare. 

För ett land med svag ekonomi är turismen en viktig inkomstkälla och den utländska turismen bidrog 2013 med nära 6 miljarder Euros - en ökning med 7,2 procent.

Främst är det stora marknader som Tyskland, Frankrike och England som ökar sitt resande till Spanien medan de ryska turisterna minskar på grund av den sjunkande rubbens värde gentemot västvalutorna.

Som jämförelse kan man konstatera att den senaste av Tillväxtverkets IBIS-underökningar redovisar att Sverige fick ca 19 miljoner utländska besök 2013 - en minskning med ca 6 procent.

Även den inhemska spanska turismen börjar att återhämta sig efter ca 30 månaders minskning. Den representerar ca 50 procent av antalet resor och hotellboende i landet. Även Spanjorernas utlandsresor har ökad som ett resultat av landets ökande köpkraft konstaterar landets turistminister som även är minister för industri och energi, José Manuel Soria.

Publicerad 2014-05-28