ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Motormännen testar rastplatser

Årligen kontrollerar M - Motormännens inspektörer våra rastplatser längs vägarna. Av ca 350 platser i landet besöker man minst 270 två gånger årligen för att kontrollera skicket och servicen som erbjuds. Det är ett belgiskt system - Euro-test, spritt i flera europeiska länder, man följer, för kontrollen. Den tar hänsyn till faktorer som parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, tillgång till sittplatser, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning. Och självklart är skötsel och städning viktiga faktorer.

Enligt M är fungerande rastplatser viktiga för bilisten som behöver sina pauser för att inte bli en fara i trafiken. Trötthet är ett försummat trafiksäkerhetsproblem konstaterar man på M.

Rastplatserna tilldelas poäng och bland de Europeiska länderna håller Sverige bra klass liksom Tyskland,Österrike Ungern och Kroatien medan det är sämre ställt i länder som Belgien, Spanien och Tjeckien.

den svaga punkten på svenska rastplatser är säkerheten, där M förespråkar bättre övervakning av polis och väktare samt att de utrustas med nödtelefoner.

Årets bästa rastplatser hittar man i Våjmån nordost om Vilhelmina i Västerbotten, tätt följd av Fremstenaberg i Västergötland, Kattilakoski i Norrbotten och Ångersjön i Gävleborg.

Publicerad 2014-06-12