ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Bo annorlunda i Sverige med sajten Airbnb


Flotte i Skärgården
Foto: Airbnb

Airbnb grundades 2008 i San Francisco Kalifornien och är en marknadsplats där man med smartphone eller online kan boka och hyra boende i privata hem i 35.000 städer och 192 länder världen runt. 

I dag erbjuder man i Sverige unika boenden i bland annat en privat flyghangar på Bunger flygfält på  Gotland. Här kan du bo över i hangaren tillsammans med gamla flygplan. Vill du så kan du ta en flygtur över Fårö och ta en titt på Ingmar Bergmans villa eller hoppa fallskärm.

På Ö-Agnön i Gävleborg kan du hyra in dig på en fyr i Agnöarkipelagen mitt i ett naturreservat. För ett liv som fyrvaktare får du betala ca 2.000 kronor. Har du inte egen båt kan det ordnas på plats.

Vill du höra skvalpet från sjön på nära håll kan du hyra en flotte på Ingarö i Stockholms Skärgård. En motor driver flotten i tre knop så ni kan se er om i de nära vattnen. Man kan vara upp till 15 personer ombord. Den är utrustad med två tält, grill, bord och stolar, oljelampa och gasspis. Perfekt miljö även för ett sjönära kalas.


Stuga i Visby, där tre katter ingår
Foto: Airbnb

Mitt i Visby kan du hyra ett hus med utsikt över vatten och ringmur. Några minuter från Stora Torget - nära till allt ligger huset och priset är 804 kronor/per person/natt. I priset ingår att ta hand om katterna Cola, Susi och Puttis.

Varför inte en lyxig lägenhet på Söder i Stockholm. Här, tio minuter från Nytorget med sina krogar, har man utsikt över vattnet. Och vill man tar man sig på några minuter ner till Djurgårdsfärjan för en tur över vattnet eller efter en kortare promenad till Vitabergsparken för en picknick.

Publicerad 2014-06-16