ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

STF drar igång kampanjen ”Stötta Kungsleden”


Utsikten över sjön Langas vid STF Saltoluokta.
Foto: Markus Westberg

En svensk 100-årig klassiker, fjällvärdens vandring framför andra ”Kungsleden” - 42,5 mil från Abisko till Hemavan behöver vår hjälp - en hjälp som folkrörelsen STF Svenska Turistföreningen tagit initiativet till.

Samhällets satsning via Naturvårdsverket och Länsstyrelserna räcker inte till för att underhålla leden som är en av vårt lands mest internationellt kända upplevelser. 

Ett ökat intresse för vandring och för våra svenska fjäll, gör att trycket på Kungsleden kommer att öka. Redan i dag är både leden och stugorna längs leden i starkt behov av en upprustning och utveckling. En nedsliten vandringsled gör att människor väljer att sprida sig över större områden i fjällvärlden vilket är till nackdel för samernas renskötsel.Här behövs underhåll med nya broar, vägvisare och annat som gör leden säker och behaglig att vandra på. De 16 stugorna längs leden, som sköts av STF behöver ett ansiktslyft, nya sängplatser, möbler, kök, bastu och toaletter. En investering på totalt nära tio miljoner kronor.

Bli fadder

Nu har du chansen att ”få” en bit av Kungsleden genom att bli fadder i projektet ”Stöttakungsleden”. För bara 25 kronor bidrar du till framtidens friluftsliv och att underhålla en av våra viktigaste turisttraditioner. På hemsidan www.stottakungsleden.se kommer du att kunna se vilken sträcka som ditt bidragit stöttat och med tiden räknar vi med att vi fått faddrar till alla ledens 425 kilometer.

Dina 25 kronor i dag är en investering i den framtida turismen i Sverige.

Du kan se filmen om ”stottakungsleden på http://youtu.be/W32ZJ2bv2Ig, och hitta mer info om projektet på hemsidan www.stottakungsleden.se.

Publicerad 2014-06-17