ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Motvind för nya Gotlandsbåten

Den nya passagerarbåten Västervik som skulle trafikera sträckan Visby-Västervik från och med midsommarveckan är inte på plats i Östersjön. Alltså kunde Gotlandsbåten inte dra igång sin nya linje i konkurrens med Destination Gotland nu.

 

Det som var meningen att bli en lyckosam premiär för Gotlandsbåten, konkurrenten till Destination Gotland, frös inne. Orsaken är att fartyget Västervik ligger kvar i den grekiska hamnstaden Pireus för stabilitetskontroll. Därmed tappar det nya rederiet minst en och en halv vecka av totalt planerade åtta veckor denna sommar. Dessutom en vecka som är en av de mest passagerartäta.

 

Effekten har blivit att passagerare som bokat Gotlandsbåten i möjligaste mån fått plats hos konkurrenten Destination Gotland, men rederierna har inte samma hamnar på fastlandet.

Vissa problem uppstår därför med automatik.

 

Julia Bendelin som är marknadsansvarig på Gotlandsbåten har bråda dagar

- Vi jobbar efter olika modeller och hoppas att vår donnaVästervik kan köra den 27 juni. Om inte får vi chartra in en annan båt, säger hon.

 

Destination Gotland, som har haft monopol på färjetrafiken till och från Gotland och fastlandet, betonar att det är viktigt att ta ett helhetsgrepp med åretrunttrafik. Dess kapacitet med en handfull fartyg gör årligen 2 908 turer.

 

Gotlandsbåten som i sin marknadsföring trumpetar ut att man ska vara billigast, hade planerat 180 turer varav ett 20-tal nu försvinner

Matchen mellan David och Goliat har ännu inte börjat. Den ene har inte ens hittat till sin ringhörna. Den som lever får se.  

 

Fotnot:

Gotlandsbåten har ett aktiekapital på 24 miljoner kronor. 181 delägare har gått in med eget kapital från 25 000 kr till 1,5 miljoner kronor.

Publicerad 2014-06-19