ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

S-politiker nobbade Visitas informationsmöte

Den 25 augusti klockan 14:00 hade 50 representanter från hotell och restaurangnäringen under ledning av sin nya ordförande Maud Olofsson samlats för att träffa tunga politiker inom det socialdemokratiska partiet. Stefan Löfven och Magdalena Andersson tillsammans med ett antal av Socialdemokraternas valbara kandidater var nämligen inbjudna för att få information om vad man på Visita kallar ”Dubbelstöten” - hotet om att höja restaurangmomsen och dubblera den sänkta arbetsgivaravgiften för unga sysselsatta i hotell- och restaurangbranschen. 

Men ingen kom till mötet.

Uppenbarligen är Socialdemokrater ointresserade av att ta till sig vad Visita kallar ”Besöksnäringens” argument och avser att vid ett ev regeringsskifte ta bort de båda de ekonomiska insatserna för att skapa arbete i en viktig svensk exportindustri.

Turismen lockar ofta unga människor till olika delar av branschen och som ett första jobb för ungdomar är branschen en viktig väg in.

Att ingen Socialdemokratisk politiker behagade att infinna sig och ta till sig argumenten visar uppenbarligen på att partipiskan har gått och vid ett regeringsskifte kommer de båda insatserna för att få unga i arbete att avslutas och svensk turism får nya kostnader att konkurrera med. 

Publicerad 2014-08-29