ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Alla månader med "R" i


Foto: Jonas Ingman

I dagarna startade säsongens hummerfiske på Västkusten som kommer att pågå till i April 2015. Och fisket har blivit en av den bohuslänska turismens höjdpunkter. Längs kusten har mat och boendeanläggningar slagit följe med fiskarna och tar ut sina gäster för att låta de själv fånga det ”röda guldet”. Och att det jämförs med guld är naturligtvis på grund av priset de först fångade humrarna betingar på marknaden. Rekordet sattes 2012 med ett pris på 102.000 kronor för ett kilo hummer.

Med övernattningar på flera av Bohusläns spännande platser längs kusten som Väderöarna, fyrplatsen Pater Noster utanför Marstrand, Smögen och naturligtvis ”Hummerakademins” hemmahamn, Hunnebostrand med flera, arrangeras under hösten  turistiska upplevelser. Ett par timmar på havet med fiskaren i hans båt där man själv får vittja sin fångst i hummertinan. Därefter normalt en flerrätters-supé med klassiska västkustingredienser och självklart något med hummer i. 

Inklusive en övernattning får man räkna med att upplevelsen betingar ett pris straxt under 3.000 kronor per person.

I samband med premiären satsar Västsvenska Turistrådet på en kampanj för att locka fler höst-besökare till Bohuslän. I tävlingen ska man ta sin ”selfie”. Under #saltalivet lägger man upp en bild på sig själv och sitt favoritskaldjur. 

Har man tur och skickar in under perioden 26 september till 31 oktober så kan man vinna ””Skaldjurssafari med storstadspuls”, vilket är en weekend för två med övernattning i Fjällbacka och Göteborg.

Publicerad 2014-09-22