ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

TUR i samarbete med Svensk Turism AB


TUR 2010
Foto: Camilla Boquist

I dagarna har TUR-teamet turnerat med sin information inför 2015 års mässa. Mycket är ännu inte slutligen planterat med i korthet kan man konstatera att den traditionella TUR-mässan  med montrar, utställningar och omfattande seminariepass har ersatts av två koncentrerade branschdagar och en fredag till söndag för konsumenter.

Redan den 18e Flyttar Svensk Turism in i lokalerna med sitt ”Ledarforum”. Det är ett evenemang som de senaste åren har gått av stapeln i månadsskiftet Januari/Februari med de första åren på Vildmarkshotellet i Kolmården och senaste åren I Tylösand. Här samlas ett par hundra av branschens ledande profiler för att under två dagar lyssna till aktuella branschfrågor och lösa gemensamma utmaningar. Nu görs branschdagen den 18e mars 2015 till årets Ledarforum i Göteborg i ett samarbete med Svensk Turism AB.

Dagen efter, torsdagen den 19e, tar ”Affärsreseforum” vid - ett arrangemang i samarbete med SBTA Swedish Business Travel Association.

Här planeras för en Scandinavisk Travel Mart samtidigt som ANTOR-gruppen bjuder in till en Internationell Scandianvian Travel Mart med en workshop där man presentera årets outgoing erbjudande från de deltagande länderna.

De omfattande seminariepassen man erbjudit under TUR-mässan, de senaste åren, har kraftigt minskat delvis beroende på att den av Tillväxtverket tidigare så subventionerade verksamheten inom ”RTS” har uteblivit.

I hall B kommer göteborgsmässan att ha sin traditionella TUR-mässa där nyheten för i år bland annat är att man sänkt sina kvadratmeterpriser för att locka fler utställare.

Till helgen den 20-22 mars, gäller det att locka besökare. För att bredda målgruppen har man samtidigt lagt in två nya mässor: en som handlar om Vin & Deli för sugna gourméer och en mässa för de som planerar att investera i hus utomlands.

Men mycket av 2015-års TUR är ännu på planeringsstadiet så det finns anledning att återkomma under hösten med fler nyheter från den traditionella res- och turistmässan i Göteborg.

Publicerad 2014-10-07