ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Astrid Lindgrens Näs får stora turismpriset


Kjell Åke Hansson, vd på Astrid Lindgrens Näs, tar emot priset av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turims ordförande Landshövdingen på Gotland Cecilia Schedin Seidegård och Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf.
Foto: Johan Grönberg

I stark konkurrens med bland annat Icehotel, Visby Centrum, Kungsträdgården park och evenemang i Stockholm med flera tog Astrid Lindgrens fädernegård Näs hem årets stora turismpris. Priset som delas ut av stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism är på 100.000 kronor. Stiftelsen administreras av Tillväxtverket och priset ska belöna föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som utvecklat turismen i Sverige.


Astrid Lindgrens barndomshem
Foto: Astrid Lindgrens Näs

Stiftelsens motivering lyder:

"Årets vinnare är ett inspirerande föredöme för hur man lyckas skapa balans och dynamik mellan kulturarv och nytänkande. Utifrån ett starkt varumärke har man genom att tillföra ny kunskap och tematiserade produkter skapat en stark och berörande upplevelse. Med stort fokus på samarbete och hållbarhet och med förankring i den småländska myllan, har Astrid Lindgrens Näs raskt utvecklats till ett besöksmål för nationell och internationell marknad."

Vid Astrid Lindgrens fädernegård har i dag utvecklats ett kulturcentrum med utställningar och konferensfaciliteter, café och en spännande trädgård som vid sidan av teaterparken Astrid Lindgrens Värld lockar turister från hela världen till småländska Vimmerby.

Publicerad 2014-10-17