ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Internationella historisk konferens på Kalmar Slott


Kalmar slott
Foto: Statens fastighetsverk

The European forum for Historic Sites är titeln på en konferens på Kalmar Slott den 22-24 oktober. Statens Fastighetsverk har som avslutning på EU-projektet ”Öppna portar” bjudit in talare och deltagare från hela Europa för att konferera om hur man utvecklar och driver historiska besöksmål. Och inte minst hur man balanserar mellan äkthet och affärsmässighet i en konkurrensutsatt bransch. Syftet är att ge inspiration till bättre historiska besöksmål i Europa.

Bland föredragen hörs Dr Piotr Ciwinski tala om koncentrationslägret Auschwitz. Och På talarlistan finns bland annat även; Judith Moreau, utvecklingschef på Culturespace i Paris, Adam Busiakiewicz, kulturarvskonsult på Fine Art i London, Nils-Magnus Angantyr, marknadschef på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Matthias Ripp, World Heritage Coordinator, Ravensburg och Violet Dalton, Head of volunteering, National Trust for Scotland i Edinburgh.

Claes Brunius, Fastighetsverkets projektledare för konferensen lovar ”att den som besöker European Forum for Historic Sites kommer att få med sig ovärderlig kunskap och nya insikter kring de historiska platsernas värden i samhället och hur man framgångsrikt arbetar med sin historia för att locka och behålla besökare”.

Projektet ”Öppna Portar” är ett av Statens Fastighetsverk drivet EU-projekt för att utveckla främst fyra historiska turistmål i Sydöstra Sverige, nämligen Kalmar Slott, Borgholms slott, Eketorps fornborg och Huseby bruk.

Publicerad 2014-10-17