ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Trender i resebranschen

Ny teknik är orsakerna till svenskarnas förändrade resvanor konstaterar man i en undersökning från resebyråkedjan Ticket. Det är främst fem ”heta trender” som man talar om.

Redan i dag är mobilen ett oundgängligt verktyg såväl inför resan som under den. Hela 75 procent av svenska folket och 90 procent av ungdomarna använder telefonen i samband med resan. Man söker information, man bokar transporter. hotell. restauranger. och aktiviteter inför resan och under resan. Och numera spar man tid genom att checka in på flyg och hotell med mobilen. Naturligtvis kollar man nyheter, väder och sin privata mail under resan.

Även när det gäller att söka och samla information inför och under resan är mobilen ett viktigt redskap. Inte minst informationen från vänner och bekanta underlättas med telefonen.

Self-service på flygplatserna underlättar för 20 procent av resenärerna och 25 procent har redan checkat in hemifrån. Men fortfarande vill 44 procent  checka in vid en bemannad disk.

Vi blir allt vanare resenärer och en ny trend är att vi ofta väljer att resa tillbaka till en plats vi varit på förut. Hela 70 procent anger att man gjort ett återbesök på en plats kanske för att uppleva annat än de sevärdheter och turistattraktioner som man klarade av förra gången. Eller för att man åker med ett nytt ressällskap.

Nya resmål dyker upp. I dag besöker man gärna storstäder även familjevis. New York ligger i topp men även städer som Istanbul och Berlin har dubblerat sina bokningar. Ett skäl är att vi ofta gör flera utlandsresor under året och Citybreak är en populär form. Ett annat skäl kan som tidigare nämnts vara att man vill visa sina barn eller vänner det favoritresemål man redan tidigare besökt.

Så trenderna enligt Ticket är; Mobilen det självklara verktyget på resan. Resenärerna som blir sina egna reseledare. Teknik minimerar mänskliga möten. Man upplever samma resmål på nytt och Storstäder lockar barnfamiljerna.

Publicerad 2014-11-20