ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Turismpris till museum


Stolthet & Framgång invigs på lördag den 10 maj kl 13.00 av fotbollsprofilen Thomas Nordahl, Annelie Larsson ordförande i Värmlands Fotbollsförbund, förre sportjournalisten på Aftonbladet Lasse Sandlin samt Per-Inge Lidén, Kultur & Fritidsnämndens ordförande i Karlstad Kommun.
Foto: Lars Sjöqvist

I Värmland har man museet som är en aktiv del av lanskapets turism. Här har man bytt de traditionella glasmontrarna med dammiga gamla föremål mot ett aktivt deltagande i den värmländska kulturen även utanför museets väggar.

Därför har Visit Värmland i dagarna delat ut sitt Turismpris 2014 till museet. Motiveringen är att man har ett museum som är ”öppet, inkluderande och nyskapande”.

Museets chef Åsa Hallén konstaterar att man arbetar aktivt för att vara en viktig aktör i den värmländska turismen och vill vara en stark anledning för att turister ska välja Värmland för ett besök.

Anledningarna är flera till att Värmlands museum har fått priset, menar man på Visit Värmland; där museet gör djärva satsningar utanför museets väggar på mångfald i konst och kultur så att värmländska kulturmiljöer även blir intressanta besöksmål. Museet gör värmlänningarna stolta över sitt arv.


The Election är en utställning som innehåller mer än 70 bilder tagna av Ulf Berglund i Sydafrika 94. Bildreportaget skildrar på ett intimt och ocensurerat sätt de politiska strömningarna i Sydafrika under sju månader fram till, under och efter landets första fria val. Berglund har kommit nära såväl valets vinnare Nelson Mandela och hans parti ANC, som apartheidregimens företrädare och supportrar.
Foto: Ulf Berglund

Ca 250.000 besökare under ett år är ett kvitto på att man hittat rätt med sina utställningar, som 1001 Inventions, Människohandel samt Stolthet och Framgång. Under våren visades också Värmland - Stories to be told på House of Sweden i Washington D.C. I dagarna invigs två nya fotoutställningar, National Geographic 125 år och The Election. Tillsammans med Torsby kommun har man öppnat Finnskogscentrum i Lekvattnet med en arkitektur anpassad till det värmländska landskapet.

Publicerad 2014-11-26