ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Gomorron Västsverige - Turistrådsdagen i Göteborg


Fredrik Lindén, Peter Apelgren, Jill Axelsson Pabst och Anders Nykvist.
Foto: Mikael Almse

Fredrik Lindén, VD på Västsvenska Turistrådet; Vi fokuserar på jobbtillväxt i branschen. 

Monologmästaren Peter Apelgren tog turismen till en helt nya nivåer när han den 26 november i Göteborg inför en syn- och hörbart road publik i Eriksbergshallen på Älv-stranden ledde programmet under Västsvenska Turistrådets TURISTRÅDSDAG. Enligt VD på Västsvenska Turistrådet Fredrik Lindén ville man skapa en TALK SHOW och jobba med ett rätt välkänt innehåll i ett nytt format. Helt enkelt blanda fakta och fun till en edutainmentmix. Efteråt kan jag konstatera att kul var det. 

I dialog med Peter Apelgren utvecklade Fredrik Lindén inledningsvis sina tankar kring Turistrådets uppdrag att bidra till en positiv företagsutveckling, till entreprenörskap, stark identitet och internationell konkurrenskraft - och i förlängningen - många nya jobb i turismnäringen. Hans inlägg följdes av samtal med turistrådet representanter för respektve kunskapsområden och individuell POP UP-samtal kring FoodTrucks som serverade lo-kala lunchläckerheter. 

På plats för att lyssna, lära och ibland agera var den västsvenska turismens företagare, Västsvenska Turistrådets egna kunskapare och en och annan konsult. Syftet med mötet var självklart att inspirera företagen till nya satsningar på såväl svensk som utländsk marknad, informera om rådets stödresurser till företagens arbete och redovisa resultat av varumärkesarbetet under året. Samt att presentera ny affärsutvecklingsmodell. 

Att Västsvenska Turistrådet valt Peter Apelgren, en av de mest göteborgska göteborgarna (i hård konkurrens med Lasse Krohnér, Ingvar Oldsberg, Loket Olsson och Galenskaparna, ska kanske sägas) var säkert ingen slump. Sommarens succésäsong för turismen känns långt borta. Novembermörkret ligger tungt över Norden just nu och en mjukstart inför 2015 med glimten i ögat en TURISTRÅDSDAG som denna, sitter NATURLIGTVIS inte helt fel. Peter Apelgren fick dessutom hjälp av trion SOLALA, tre killar med grym stämsång och hemmasnickrade instrument som fick publiken att jubla. Lite nyårsrevy-stämning var det. Och så var det kanske tänkt? 


Fredrik Lindén, Västsvenska Turistrådets nye vd.
Foto: Mikael Almse

Västsvenska Turistrådets har inte bara en ny VD (snart ett år på jobbet, men ändå). Man har också en ny styrelseordförande, Conny Brännberg som i och för sig har lång erfaren-het av att arbeta i turistrådet, men som nu tar över klubban:

- Jag vill fokusera på dialog i den regionala turismutvecklingen. Det är för mig den enda vägen för att nå gemensama mål i det offentliga och näringslivet i vår region. 

TURISTRÅDSDAGEN kan ses som ett första steg i en ny och fördjupad dialog om turism-ens frågor i Västra Götaland. Ett samtal med en rejäl glimt i ögat. 

Publicerad 2014-12-01