ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Nerbantad och i ny mässkostym


Målet med den nya mässan är att skapa en inspirerande och mer koncentrerad säljplattform för resebranschen.
Foto: Thorbjörn Falk

Foto: Thorbjörn Falk

KÖPENHAMN. De statliga turistbyråerna är borta. Liksom de sydsvenska kommunerna och andra säljorganisationer för den regionala turismen.
Istället är det specialiserade researrangörer och ett och annat stort flygbolag som fyller ytorna i Ferie i Forum, Köpenhamns nya resmässa. Nytt skarpt fokus är nu utlandsresor och gastronomi. 

Den nya resmässan i Köpenhamn har bytt kostym. Det stora Bella Center i stans utkant har bytts mot betydligt mindre Forum, som dessutom ligger centralt mitt bland bostadshusen i Köpenhamn. 

- Målet med den nya mässan är att skapa en inspirerande och mer koncentrerad säljplattform för resebranschen, säger Malina Lebrecht Hye mässans utvecklingsdirektör.

De stora researrangörerna lyser med sin frånvaro. Däremot finns det gott om mindre arrangörer som lockar med specialresor till all världens hörn. Färöarna, vandring i Nepal, mc-resor, Formel 1-resor, Georgien, Armenien, Korea med flera. 

Det enda svenska inslaget på mässan var Destination Gotland som fått en bra plats precis där mässans besökare väller in. Och de tror stenhårt på iden att sälja in sig via mässor.

- Absolut. Det här ger mer än några annonser, säger Carl-Johan Stålhammar, vd på Visby Strand kongress & event. Vi är 22 olika företag som arbetar tillsammans. 


Foto: Thorbjörn Falk

Hur säljer ni in Gotland?

- Det är exotiskt. Till och med för många svenskar. Och så har vi till exempel haft draghjälp av tv-deckaren om Maria Wern poliskvinnan som ju verkar på Gotland. 

Mässan är inte större att man lätt betar av den på två timmar. Såvida man inte fastnar på någon föreläsning. När Turism&Resor var där på lördagen (17 januari) höll den bereste tv-kändisen Mikkel Beha från danska TV2 låda inför en jättepublik. De som inte fick plats stod utanför och lyssnade genom draperierna. 

Båda dagarna är fylld av föredrag om exotiska resor på två scener. 

När magen gör sig påmind kan man ta en fika på Rejsebogs café där man kan får möta  författare till guideserien ”Turen går”. Är man mer hungrig finns ett ”Street kitchen” med gatuköksmat från många olika länder. 

Fotnot: Arrangörer bakom Ferie i Forum är InterTravel, Billetkontoret, Gouda och Forum Copenhagen.

Publicerad 2015-01-24