ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Tung styrelse lobbar för Sveriges bussresearrangörer

 I Europa rullar när 700.000 bussar varav 250.000 av dom transporterar turister. Man räknar med att arrangörerna i branschen omsätter nära 280 miljarder kronor årligen vilket gör dom till en tung komponent i en växande turism.

Men branschen har lönsamhetsproblem. Regida regler för garantier och betalningssystem är några som gör att de ofta små företagen drabbas av tunga åtagande och bristande lönsamhet.

Sedan några år har branschen samlat sig i en organisation med namnet Swedish National Coach Organization - eller på ren svenska Sveriges Bussresearrangörer.

I ledningen har man en av landets mest etablerade transport/bussexperter, Toni Schönfleder med bland annat 20 år som chef för ett av Sveriges största bussföretag. En styrelse i övrigt inriktad på tunga namn i såväl branschen som med erfarenhet från information,  PR, Riksdagen, regeringskorridorerna, juridik, EU, styrelseproffs och naturligtvis bussresearrangörer.

Syftet är att som tung aktör i en viktig bransch fungera som remissinstans, bidra med  lösningar för en betungande resegaranti,  och komplicerade betalningssystem. Lobba för näringen mot media, myndigheter och allmänhet och i slutändan skapa förutsättningar för en ökad lönsamhet.

 

Publicerad 2015-03-24