ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Det är husdjuren som bestämmer semestern

Sajten för husdjursägare ”Animal” redovisar sin årliga husdjurspanel. 1128 svenska husdjursägare har via nätet fått svara på frågorna i panelen. Det finns 2,5 miljoner svenskar som har ett eller flera husdjur.

Knappt häften är hundägare,  ca en tredjedel har katt och 22 procent har både katt och hund. En procent äger något annat husdjur. 

Sju av tio svenska husdjursägare tar med sig sitt husdjur på semestern. Men nästan alla planerar sin semester med hänsyn till djuren. Man föredrar att semestra där husdjur är tillåtna (43 procent). Annars ser man till att djuret blir väl omhändertaget hos bekanta eller på hund/kattpensionat(32 procent).

Man väljer semestermål så att det finns gott om grönområden för promenader med sina djur. Men oroar sig för att djuren ska bli bitna av orm, geting eller fästing under semestern (43 procent)

Bristen på djurvänliga boenden och alla regler för att ta med sig djuret på sin utlandsresa upplevs som problem på semestern. Liksom många människors negativa attityd till djur.

På Animal är man förvånad över att inte fler anläggningar i turistnäringen är mer husdjursvänliga. Det är trots allt en målgrupp på 2,5 miljoner människor konstaterar man.

 

Publicerad 2015-07-01