ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Scandic i final i ”tillgänglighet”


Magnus Berglund with service dog Dixi

Sedan 2004 delas priser ut i något som kallas ”World Responsibible Tourism Award”. Bakom priset står företaget Responsible Travel och ICRT - International Center for Responsible Tourism. Priserna delas ut i samband med mässan World Travel Market i London.

Scandic är i år nominerad i kategorin ”bästa logi med avseende på tillgängligheten för funktionshindrade”. En kategori som belönar boendeanläggningar som ”välkomnar resenärer oavsett fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar”.

Hotellkedjan Scandic har i många år arbetat med tillgänglighetsfrågan i sina hotell. Redan tidigt inrättade man en ”tillgänglighetsambassadör” med uppgiften att anpassa boendet till de speciella målgrupperna. Man har en speciell tillgänglighetsstandard med en checklista bestående av 110 punkter. På hemsidan hittar man en interaktiv onlineutbildning för medarbetare och övriga intresserade samt information i ämnet under rubriken ”Speciella behov”.

I dag anpassas Scandichotellen successivt till att kunna erbjuda ökad tillgänglighet för funktionshindrade. Redan i receptionen har man låg disk med stolar för incheckning, hörselslinga och plats för rullstol vid kunddatorn. På rum med särskild tillgänglighet har man extra golvyta för rullstolsburna, höj och sänkbar säng, krokar på olika höjder för kläder, telefon och fjärrkontroll vid sängbordet etc.

Den 4e november i London  hoppas Scandics tillgänglighetsombudsman Magnus Berglund att få hämta en guldmedalj för sina och hotellkedjans insatser för sin service till en viktig grupp av turister.

Publicerad 2015-08-23