ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Charterflyg från Kina

I dagarna landar det första charterflyget från Kina. Under några veckor räknar man med att ca 2.200 kineser kommer att landa i Stockholm och Göteborg.

Det är ”livsstilsupplevelser” som lockar de kinesiska resenärerna konstaterar researrangören Caissa som i samarbete med Visit Sweden har byggt ett program för de kinesiska besökarna. Bland annat får man fiska skaldjur i Västkustens vatten, vandra i Söderåsens Nationalpark besöka Linköping och Karlstad.

Det är Visits Swedens analyser som plockat fram aktuella kinesiska målgrupper och som ligger till grund för aktivitetsprogrammet.

Antalet kinesiska turister har bara under det första halvåret i år ökat med 26 procent. Från år 2008 då antalet övernattningar från Kina låg på 100.886 har antalet till år 2014 stigit till 203.498 övernattningar i vårt land.

Regeringes budgettillskott för Visit Sweden på 70 miljoner kronor under en treårsperiod kommer att ge utrymme för en ökad satsning på växande turistmarknader som Indien och Kina. Ett arbete som sker i samarbete med bland annat ambassader, flygbolag och researrangörer.

Man räknar med att bara höstens charterprogram från Kina kommer att resultera i en ökad turismomsättning på ca 6 miljoner kronor.

 

Publicerad 2015-09-04