ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Nära 5 miljoner turister tar sig till ”Korsvägen” i Göteborg

I Göteborg har stadsplanerare och politiker genom åren gjort ett bra jobb för att samla stadens turistattraktioner. Vid Korsvägen där trafiken, bussar och spårvagnar möts ligger flertalet av stadens turistattraktioner.

Främst naturligtvis Liseberg med årets besökssiffra 2,2 miljoner besökare hittills, som en av Sveriges genom tiderna största turistattraktion. Numera även vetenskapsmuseet Universeum och Världskulturmuseet som lockar till ca 700.000 besök.

På andra sidan ”vägen” hittar man Svenska Mässan som bara under höstens bokmässa lockar 100.000 litterärt intresserade gäster och under det senaste året dragit folk till 47 mässor och mötesarrangemang, 18 kongresser, 184 event och 1700 dagskongresser. 

Mitt i allt ligger norra Europas största hotellkomplex Gotia Towers med sina 1200 rum. restauranger barer och mötesrum i de tre tornen.

I nästa kvarter hittar man Göteborg idrottsanläggningar Ullevi och Scandinavium som inte bara lockar internationella idrottsevenemang utan även världsartister till konsertscenerna   .

Att svensk turism är beroende av evenemang för att få fart på näringen har man insett i Göteborg. Här är Korsvägen ett turistcentrum och ett viktigt bidrag till Göteborgarnas välfärd enligt stadens klassiska nyligen bortgångne kommunalråd Göran Johansson.

Publicerad 2015-10-01