ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Ronneby Brunn, Blekinges "konferenscenter"

Redan år 1705 började man dricka vatten från Ronneby Brunn och i slutet av 1800-talet var det en av Sveriges stora turistattraktionen som lockade sina gäster från när och fjärran. Då byggdes brunnshotellet i en redan etablerad park med villor, restauranger och badhus. Här levde såväl den svenska som internationella societeten brunnsliv med nära tre tusen gäster.

I samband med andra världskriget blev brunnslivet omodernt och Ronneby Brunn hamnade i turistorganisationen Reso. 1959 brann hotellet och några år senare stod ett nytt modernt brunnshotell på platsen. Sedan dess har anläggningen utvecklats till en modern resort med SPA-anläggning. Brunnsparken blev 2005 uppmärksammad som ”Sveriges vackraste park” och 2013 som ”Sveriges mest inspirerande park”. I dag har man 600 bäddar i 264 rum inklusive handikapprum och sviter. 

I dagarna har man öppnat upp sin nysatsning Blekinge Convention Center. Här finns hela 15 konferenslokaler där man som mest kan ta emot 550 personer i biosittning. I den anrika brunnsmiljö kan man konferera, flanera i parken eller brunnsskogen. Och det är ingen hemlighet att man förutom god mat i restaurangerna ofta bjuder på underhållning med kända artister.

Publicerad 2015-10-06