ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Turisten en viktig kund på Åhléns

På varuhuset Åhlens i City i Stockholm har man sedan flera år varit medvetna om stockholmsturismens betydelse för varuhuset. Här har man särskild personal med uppgiften att möta turistens behov av service och varor.

Med ett centralt läge i Stockholm, en omsättning på 1.3 miljarder och ca 13 miljoner årliga besök, är varuhuset en viktig turistattraktion för staden. Varuhuset är ett turistmål i sig, - av det stora antalet besökare är det bara en tredjedel som leder till köp och ett köp som genomsnittligt uppgår till ca 400 kronor. Tittar man på turistens köpvanor blir det genomsnittliga köpet värt 670 kronor och handlar man taxfree som utländsk gäst uppgår köpet vanligen till hela 1390 kronor.

Bara taxfreeköpen på Åhléns omsätter 20 miljoner kronor och här har man enkla rutiner som gör att de utländska gästerna lätt vid varje kassa kan hantera sina köp främst med olika typer av utländska kontokort. Bland Åhléns ca 500-700 medarbetare har man 70 olika nationaliteter, en resurs som man lärt sig utnyttja, i sina kontakter med kunder från olika länder. I säljträningen för personalen är hanteringen av turisten ett viktigt inslag.

Dessutom har man, centralt i varuhuset, en alltid aktuell avdelning med en kollektion av varor som man vet att de utländska turisterna ofta frågar efter. Varor som speglar vår natur, design,färg och form, kvalitet och hantverk som man vet är uppskattade att ta hem som gåvor från vårt land.

Varuhuset Åhléns är ett bra exempel på shoppings betydelse för turismen och inte minst turistens betydelse för handeln.

Publicerad 2015-10-12